Χοιρινό Λαδορίγανη

Υλικά

1 κιλό χοιρινό σε κύβους
χονδρο θαλασσινο αλάτι
φρέσκο τριμμένο πιπέρι
2 κουτ. γλυκιά πάπρικα
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι νερό
2-3 λωρίδες φλούδας λεμονιού
χυμός 1 λεμονιού
1/3 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 κουτ. αποξηραμένη ρίγανη
1 κουτ. ψιλοκομμένο φρέσκο ​​δεντρολίβανο

Εκτέλεση

Κόψτε σε κύβους το κρέας. Περάστε το με χοντρό θαλασσινό αλάτι και φρέσκο ​​πιπέρι. Τοποθετήστε ένα μεγάλο τηγάνι πάνω σε μέτρια-υψηλή φωτιά και τοποθετήστε το χοιρινό στο τηγάνι και τσιγαρίστε σε όλες τις πλευρές.
Το λίπος που έχει το χοιρινό κρέας θα λιώσει και θα τσιγαρίσει το κρέας (αυτό το βήμα θα διαρκέσει περίπου 10-15 λεπτά).
Προσθέστε το κρασί, το νερό, τις φλούδες λεμονιού και την πάπρικα και αφήστε τα να βράσουν ξανά.
Ανακατέψτε μέχρι να σιγοβράσει, καλύψτε και μαγειρέψτε για περίπου 30 λεπτά.
Αφαιρέστε το καπάκι και σιγοβράστε για άλλα 10-15 λεπτά ή μέχρι να φύγει το μεγαλύτερο μέρος του υγρού.
Στύψτε το χυμό ενός λεμονιού πάνω από το χοιρινό, προσθέστε το ελαιόλαδο και πασπαλίστε την αποξηραμένη ελληνική ρίγανη και το ψιλοκομμένο φρέσκο ​​δεντρολίβανο. Δοκιμάστε και ρυθμίστε το αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρετε με ψωμί παγωμένη μπύρα κρασί ή ουζάκι

ΠΗΓΗ: kalofagas.ca

Προηγούμενο άρθροΟι περίφημες Μελιτζάνες Παπουτσάκια
Επόμενο άρθροΤο Μπουγιουρντί που δοκιμάσαμε στην Κομοτηνή