Χοιρινό με δαμάσκηνα

Υλικά:

χοιρινός λαιμός 500 γρ
λουκάνικο 1 τεμ.
Κρεμμυδάκι – φρέσκο ή ξηρό, ίσως πράσο ή συνδυασμός έως 2 χούφτες
αποξηραμένα δαμάσκηνα 10 τεμ.
σκόρδο 1-2 κεφάλια
πελτέ ντομάτας 1 κ.σ
αλάτι
Κόκκοι μαύρου πιπεριού
κόκκινο πιπέρι καπνιστο
πιπέρι 1-2 κόκκους
δάφνη
μαϊντανός

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε εκ των προτέρων τα δαμάσκηνα σε νερό.
Χρησιμοποιώ δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι.
Κόβουμε το χοιρινό σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς
Τηγανίζουμε στο καυτό λάδι.
Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ή το πράσο.
Προσθέστε μαύρο πιπέρι, τη δάφνη, το μπαχάρι, το σκόρδο.
Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέστε το αραιωμένο σε νερό πελτέ ντομάτας, κόκκινη πιπεριά, αλάτι.

Ρίχνουμε τα μουλιασμένα δαμάσκηνα, μαζί με το νερό, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
Το φαγητό αφήνεται να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να διαλύεται το κρέας.
Προσθέστε το ψιλοκομμένο λουκάνικο.
Μαγειρέψτε για άλλα 5,6 λεπτά μαζί με αυτό, μετά το πιάτο είναι έτοιμο.
Εάν θέλετε, μπορείτε να πασπαλίσετε μαϊντανό.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

ΠΗΓΗ: mytasted.blogspot.com

Προηγούμενο άρθροΜπακλαβάς με κρέμα και φιστίκια Αιγίνης…Γνήσια Πολίτικη συνταγή 🙂
Επόμενο άρθροΤυροψωμάκια