Χοιρινό με πατάτες σε πήλινο στο φούρνο

Υλικά

1 Κιλό χοιρινό λαιμός
2 πράσα
4 μέτριες πατάτες
2 πιπεριές κόκκινες μικρές καυτερές
5-6 μπαλάκια μπαχάρι
Πιπέρι
Αλάτι
Κύμινο
3 φύλλα δάφνης
2 κουταλιές μαρμελάδα βερίκοκο

Εκτέλεση

Κόβουμε το χοιρινό σε μεγάλα κομμάτια ίδιο μέγεθος.
Ρίχνουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα και τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά. Τα αφαιρούμε και στην ίδια κατσαρόλα σωτάρουμε τα πράσα ψιλοκομμένα.
Βάζουμε το κρέας και τα πράσα στη γάστρα και προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε ροδέλες και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ρίχνουμε νερό μέχρι να τα μισοσκεπάσει σκεπάζουμε τη γάστρα και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
Το αφήνουμε για μισή ώρα και μετά κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 150 για 1 ώρα.
Ξεσκεπάζουμε δοκιμάζουμε το κρέας και αν είναι έτοιμο το ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά στους 240 ώστε να ροδίσει.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΕύκολη και πεντανόστιμη, δεν πρέπει να λείπει από κανένα τραπέζι.
Επόμενο άρθροΜαλακά κουλουράκια σοκολάτας