Χοιρινό στην γάστρα με πατατούλες

Υλικά

1 κιλό χοιρινό
1 κιλό περίπου πατάτες
60 ml ελαιόλαδο
1.5 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
2 κ.γ πάπρικα γλυκιά
1 λεμόνι μικρό, το χυμό του
Αλάτι, πιπέρι
Ρίγανη, θυμάρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Αφού πλύνω και στραγγίσω το κρέας το αλατοπιπερώνω και στη συνέχεια προσθέτω ρίγανη και θυμάρι.Ανακατεύω να πάεο παντού.

Βήμα 2
Στη συνέχεια σε ένα μπωλ ανακατεύω το μισό ελαιόλαδο τα 1 κ.γ. πάπρικα, το μέλι, το χυμό λεμόνι. Ρίχνω το μίγμα στο κρέας,ανακατεύω να πάει παντού και αφήνω να μαριναριστεί τουλάχιστον μία ώρα στο ψυγείο.

Βήμα 3
Κόβω τις πατάτες.Τις αλατοπιπερώνω και προσθέτω και ρίγανη,θυμάρι.Τις τοποθετώ σε γάστρα.Ανακατεύω σε μπωλ τη μουστάρδα,το υπόλοιπο ελαιόλαδο,την υπόλοιπη πάπρικα και λίγο νερό. Περιχύνω το μείγμα στις πατάτες, ανακατεύω να πάει παντού.

Βήμα 4
Βάζω και το μαριναρισμένο κρέας μαζί με τις πατάτες,προσθέτω και 2,5-3 ποτήρια νερό,κλείνω τη γάστρα και ψήνω στους 180 βαθμούς περίπου 2,5 ώρες.


Γυρίζω στα ενδιάμεσα το κρεας και ελέγχω αν χρειάζεται συμπληρωματικά νερό.Καλό είναι να μη στεγνώσει το κρέας και να το κλείσω με λίγη σαλτσούλα.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗΜαριάννα Παπαθανασίου
Προηγούμενο άρθροΚέικ Πλεξούδα με φρούτα…είναι το απόλυτο για τον καφέ σας
Επόμενο άρθροΧωρίς τηγάνισμα! 😍 Ρολό μελιτζάνας το καλύτερο που έχω φτιάξει ποτέ!