Χταποδάκι βραστό

Συστατικά:

• 1 κιλό χταπόδι
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 1 κρεμμύδι
• 10 ντοματίνια
• 1 κουταλιά της σούπας πουρέ ντομάτας
• 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
• Αλάτι για γεύση.
• αρωματικά βότανα για γεύση
• 1 κόκκινη πιπεριά (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Προετοιμασία χταποδιού βρασμένου
Πρώτα πλένουμε καλά το χταπόδι με κρύο νερό, το χτυπάμε γρήγορα σε ξύλο κοπής και το βυθίζουμε για 5 λεπτά σε μια κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό που βράζει. Μετά από αυτό το διάστημα, στραγγίστε το και αφήστε το να κρυώσει.

Πάρτε πίσω το κρύο πλέον χταπόδι, αφαιρέστε τα πιο σκούρα μέρη απευθείας με τα χέρια σας ή με τη βοήθεια ενός μαχαιριού και μετά κόψτε το σε κομμάτια.
Αλείφουμε τον πάτο μιας κατσαρολα με λίγο ελαιόλαδο με χαμηλό προφιλ, προσθέτουμε το ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το αφήνουμε στη φωτιά και το αφήνουμε να τσιγαριστεί για ένα λεπτό.

Προσθέτουμε την πιπεριά τσίλι, τα αρωματικά βότανα και το ψιλοκομμένο σκόρδο, ανακατεύουμε και μετά από ένα λεπτό προσθέτουμε το χταπόδι.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τα πλυμένα και ψιλοκομμένα ντοματινια και τον πουρέ ντομάτας.

Ανακατεύουμε, βρέχουμε τα πάντα με μια κουτάλα ζεστό νερό, ανοίγουμε το καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 35 λεπτά ή σε κάθε περίπτωση μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.
Αλατίστε αν χρειαστεί και σερβίρετε με τραγανά κρουτόν

Aπολαύστε το γεύμα σας!

Προηγούμενο άρθροΑφράτα Κουλούρια με ζαχαρούχο γάλα…γίνονται πολύ γρήγορα αλλά και πολυ ωράια
Επόμενο άρθροΣουγάνια Λέσβου…Παραδοσιακή συνταγή μιας Μυτιληνιάς