Μελιτζάνα Γεμιστή

Υλικά

2 μελιτζάνες
30 ml ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. σκόρδο σκόνη
1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
1/2 κ.γ. ρίγανη

1 κρεμμύδι
ελαιόλαδο
2 πιπεριές 1 κίτρινη και 1 κόκκινη
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ.αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
300 γρ. κιμά
8 γρ.γλυκιά πάπρικα
7 γρ.κύμινο
7 γρ.τζίντζερ
1/2 κ.γ κόλιανδρο
1/2 ματσάκι μαιντανό
250 γρ.τοματοπολτό
150 ml νερό

150 γρ.μοτσαρέλα
60 γρ. παρμεζάνα
ρίγανη

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες φέτες πάχους 1 εκ.Σ ένα μπολάκι βάζουμε το λάδι ,το αλάτι,το πιπέρι,την πάπρικα,την σκόνη σκόρδου και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί βάζουμε τις μελιτζάνες και τις αλείφουμε με το μείγμα και απ τις 2 πλευρές.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά.
Ρίχνουμε λίγο λάδι σ ένα τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.Σοτάρουμε 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες κυβάκια.Ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε αλάτι ,πιπέρι, το σκόρδο λιωμένο,τον κιμά και ανακατεύουμε πολύ καλά.Ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τον μαιντανό, τον τοματοπολτό και το νερό.Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά.
Βάζουμε πάνω σε μια μελιτζάνα 2 κουταλιές της σούπας απ’ τον κιμά, λίγο απ’ τα τυριά και σκεπάζουμε με μια άλλη μελιτζάνα.

Βάζουμε από πάνω πάλι 2 κουταλιές της σούπας απ το μείγμα του κιμά και απ τα τυριά.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία άλλη μια φορά.Πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη στην επιφάνεια και ξαναβάζουμε στο φούρνο στους 180°C για περίπου 15 λεπτά.
Βγάζουμε απ το φούρνο και σερβίρουμε.

[sg_popup id=”58308″ event=”hover”][/sg_popup]

Καλή σας όρεξη!!!!

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΠατάτες Ογκρατέν….ένα γρήγορο πιατο που θα αρέσει πολύ
Επόμενο άρθροΝηστίσιμα ελιοπιτάκια: Αφράτα, τραγανά και γευστικότατα!