Ψημένα μανιτάρια με τυρί

Για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα, ετοίμασα αυτά τα ψημένα μανιτάρια, τα οποία αποδείχθηκαν υπέροχα, παρά την έλλειψη ιδιαίτερης εμφάνισης

Χρειάζεσαι:

500 g μανιταριών μανιταριών / καλό είναι να επιλέξετε μικρότερα μανιτάρια /
2 μπάλες μοτσαρέλας / μπορείτε να την παραλείψετε και να βάλετε 150 γραμμάρια κίτρινου τυριού /
100 g κίτρινου τυριού
Αλάτι
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
40 g βούτυρο
5 κλαδάκια μαϊντανό

Εκτέλεση

Έπλυνα και στέγνωσα τα μανιτάρια. Εάν υπάρχουν μερικά μεγαλύτερα, μπορούν να κοπούν σε δύο μισά. Κάλυψα ένα ταψί διαστάσεων 29×23 cm με χαρτί ψησίματος. Τακτοποίησα τα μανιτάρια, τα αλάτισα ελαφρά και πασπαλίζαμε με μαύρο πιπέρι. Βάζω κομμάτια βουτύρου σε διάφορα μέρη. Εν τω μεταξύ, προθερμάνω το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Έβαλα το ταψί στον καυτό φούρνο και έψησα για περίπου 25 λεπτά, ή μέχρις ότου το υγρό που απελευθερώθηκε από τα μανιτάρια σχεδόν εξατμίστηκε. Τα ανακατεύω δύο φορές κατά το ψήσιμο. Έκοψα τη μοτσαρέλα και το κίτρινο τυρί σε φέτες μεσαίου πάχους. Τα έβαλα στα μανιτάρια και τα έβαλα πίσω στο φούρνο για να λιώσουν και να ψήσω.
Χρειάστηκαν περίπου 12 λεπτά. Δεν χρειάζεται να ψηθούν πολύ για να παραμείνουν μαλακά.
Πασπαλίζω το τελικό πιάτο με ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού και σερβίρονται ζεστά.
Καλή Όρεξη! 😋

Σημ: Το πιάτο σερβίρεται ζεστό, γιατί όταν κρυώσει, τα τυριά σφίγγονται και πρέπει να ξαναζεσταθούν για να χαλαρώσουν.

 

Προηγούμενο άρθροΕίναι το πιο απλό και φρουτώδες γλυκό του καλοκαιριού
Επόμενο άρθροΤηγανητή μελιτζάνα ψημένη με σάλτσα ντομάτας, παρμεζάνα και μοτσαρέλα.