Ψητά Λαχανάκια Βρυξελλών με σκόρδο και παρμεζάνα

Αυτή η συνταγή με ψητά λαχανάκια Βρυξελλών με παρμεζάνα κάνει ένα γευστικό και κομψό συνοδευτικό, ιδανικό για ένα γιορτινό τραπέζι

**Υλικά που χρειαζόμαστε**

Λαχανάκια Βρυξελλών 450 γραμμάρια, κομμένα, κομμένα στη μέση και ξεπλυμένα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (ή λιωμένο βούτυρο)
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι μειγμα μπαχαρικών (που προτιμάτε)
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

**Εκτέλεση**

1. Για να φτιάξετε τα ψητά λαχανάκια Βρυξελλών με παρμεζάνα:
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200ºC και ετοιμάστε ένα μεγάλο ταψί (μπορείτε να το βάλετε χαρτί ψησίματος αν θέλετε).
2. Σκουπίστε τα λαχανάκια Βρυξελλών να στεγνώσουν με χαρτί κουζίνας και τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε ελαιόλαδο, μείγμα μπαχαρικών, σκόρδο, παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε απαλά για να καλύψετε ομοιόμορφα τα λαχανάκια Βρυξελλών.

3. Τοποθετήστε τα λαχανάκια Βρυξελλών στο προετοιμασμένο ταψί, απλώνοντας ομοιόμορφα σε ένα στρώμα. Ψήστε τα λαχανάκια Βρυξελλών παρμεζάνας στο κεντρικό ράφι για 25 έως 30 λεπτά – Προσαρμόστε την ώρα ανάλογα με το φούρνο σας, τα λαχανικά πρέπει να είναι χρυσαφί.
4. Μεταφέρετε τα ψητά λαχανάκια Βρυξελλών παρμεζάνας σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος και πασπαλίστε με φρέσκο ​​ψιλοκομμένο μαϊντανό, αν θέλετε.

Καλή Απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΤο πιο διάσημο τούρκικο κεμπάπ Adana
Επόμενο άρθροΤηγανίτες που λιώνουν στο στόμα (με ένα μυστικό υλικό)