ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
160 ml (2/3 φλιτζάνι) εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 (περίπου 380 γρ.) Μελιτζάνα, κομένη στην μέση κατά μήκος, και σε φέτες χοντρές
1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε σφήνες
1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρια, κομμένη σε χοντρές φέτες
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομένο σε φέτες
2 μικρές (περίπου 350 γρ.) Πατάτες, χοντροκομμένες
2 κολοκυθάκια,κομμένα σε φέτες
160ml (2/3 φλιτζάνι) νερό
1 κουταλιά αποξηραμένα φύλλα ρίγανης
250 γραμμάρια ντομάτες baby
200g φέτα, θρυματισμένη σε χοντρά κομμάτια
Φύλλα μαϊντανού, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Ψωμί τραγανό, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμένετε το φούρνο σας στον αέρα 160C / 140C. Ρίχνετε 2 κσ  λαδιού σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε τις μελιτζάνες, σε 3-4 παρτίδες, προσθέτοντας περισσότερο λάδι αν χρειαστεί, για 5 λεπτά ή μέχρι να χρυσήσουν. Μεταφέρετε την μελιτζάνα σε ένα ταψάκι ή Pyrex
Βήμα 2
Προσθέστε 1 κσ από το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι. Ρίξτε το κρεμμύδι, το κόκκινη πιπεριά και το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Μεταφέρετε και αυτά στο ταψάκι. Προσθέστε τις πατάτες, κολοκυθάκια, νερό και το υπόλοιπο λάδι. Πασπαλίστε με την ρίγανη και αλατίστε. Ανακατέψτε τα όλα μαζί. Απο πάνω ρίξτε τα ντοματίνια.
Βήμα 3
Ψήστε για 1 ώρα ή έως ότου τα λαχανικά να ψηθούν και να είναι τρυφερά. Ρίξτε από πάνω τη φέτα και τον μαϊντανό, σερβίρετε με τραγανό φρέσκο ψωμάκι.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο λεμονάτο….τέλειο
Επόμενο άρθροΠαραδοσιακό αρνάκι στην κατσαρόλα με πιπεράτη φέτα….είναι γλύκισμα