Ψωμάκια με πιπεριές και ντομάτες

Σήμερα η κουζίνα μου μυρίζει ζεστό ψωμί και ψητές πιπεριές. Ετοίμασα τα αγαπημένα ψωμακια χωρίς ζύμωμα είναι μια ανάμνηση από τη μητέρα μου. Συνοδεύετε με ψητές πιπεριές και ντομάτες.
Είναι ακόμα πιο νόστιμο,γιατί τα λαχανικά είναι απο τον κήπο μου. Δεν υπάρχουν πολλά φέτος,αλλά είμαι ευχαριστημένη με αυτά που υπάρχουν.

Να πώς τα ετοίμασα:

Ζύμωσα τη ζύμη με ένα κουτάλι,χωρίς συνταγή,από μνήμης.
1 φλιτζάνι 200ml γιαουρτι
1 μπέικιν πάουντερ
1 αυγό, άφησα στην άκρη τον κρόκο για το άλειμμα
1/3 της κουπας λάδι
100 γραμμάρια τυρί φετα
αλάτι κατά βούληση (το τυρί είναι αλμυρό)
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 με 2 1/2 κουπες των 200ml αλεύρι για μια παχιά ζύμη.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακάτεψα το γιαουρτι με το μπέικιν πάουντερ. Πρόσθεσα το λάδι,τη ζάχαρη,το αλάτι,το τυρί και το αλεύρι.
Με λαδωμένα χέρια σχημάτισα 4 ψωμακια,τοποθετημένα σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα. Στη μέση του κάθε καρβελιού πίεσα με το δάχτυλό μου και
έβαλα ένα μικρό κομμάτι βούτυρο. Αλλειψα με τον κρόκο αυγού,πασπάλισα ρίγανη μείγμα σπόρων. Έβαλα το φούρνο στους 160° και,όταν ζεστάθηκε,
έβαλα να ψηθεί για περίπου 20-25 μ. Βγήκαν εξαιρετικά μαλακά,γευστικά και πεντανόστιμα!

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όσες πιπεριές και ντομάτες θέλετε. Στην περίπτωσή μου όλα είναι με το μάτι.
Ψήνετε τις πιπεριές,τις βάζετε σε μια σακούλα για να αχνίσουν,τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε κομματάκια.
Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες ( μπορείτε να τις ξεφλουδίσετε) Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι,ρίχνουμε τις ντομάτες πρώτα τις εχουμε βράσει σε νερό,
προσθέτουμε τις πιπεριές και τσιγαρίζουμε μέχρι να δέσουν. Προσθέστε το θρυμματισμένο τυρί,ή το σκόρδο.

Η Συνταγή είναι από την Феня Георгиева

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Γεμιστό Ρολό με μαγειρεμένο ζαμπόν, αγκινάρες σε λάδι και μοτσαρέλα, με πατάτες και πιπεριές ψημένες στο φούρνο 

Γεμιστό Ρολό με μαγειρεμένο ζαμπόν, αγκινάρες σε λάδι και μοτσαρέλα, με πατάτες και πιπεριές ψημένες στο φούρνο 

Υλικά

350 γραμμάρια ανάμεικτος κιμάς 60% μοσχαρίσιος και 40% χοιρινός.
2 αυγα
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Αλάτι για γεύση
2 ψωμάκια σάντουιτς τοποθετούνται σε νερό και στύβονται
3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

Για τη γέμιση
100γρ μαγειρεμένο ζαμπόν
3_4 αγκινάρες σε λάδι κομμένες σε φέτες
150 γρ μοτσαρέλα κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 κόκκινη πιπεριά
3 μέτριες πατάτες

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά, βάζουμε το κρέας σε χαρτί ψησίματος και απλώνουμε καλά, προσθέτουμε το ψημένο ζαμπόν, τις αγκινάρες και τη μοτσαρέλα,

τυλίγουμε σε ρολό και τοποθετούμε σε ταψί, πλένουμε τις πατάτες και κόβουμε τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια σε φέτες, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι, φρέσκο ​​δεντρολίβανο,

ψήνουμε στους 180° για περίπου 60 λεπτά

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚέικ με μαρμελάδα δαμασκηνο…από παλιά σημειωματάρια
Επόμενο άρθροΚεφτέδες με τυρί…αυτά τα κεφτεδάκια είναι τόσο αφράτα και ζουμερά