Ψωμακιά μπριος 

Συστατικά:

500 γρ αλεύρι μανιτόμπα
300 ml πλήρες γάλα
1 αυγό
80 γρ ζάχαρη
80 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
5 γρ αλάτι
6 γρ μαγιά μπύρας

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι.
Μετράμε το γάλα και το ζεσταίνουμε ελαφρά, πρέπει να είναι χλιαρό.
Διαλύουμε τη ζάχαρη και τη μαγιά στα 200 ml, ρίχνουμε τα υπόλοιπα 100 ml στο αλεύρι και ανακατεύουμε με το φτερο για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα στο οποίο διαλύσατε τη ζάχαρη και τη μαγιά και αφήνουμε να δράσει για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό ελαφρά χτυπημένο και δουλεύουμε μέχρι να απορροφηθεί τελείως από τη ζύμη.

Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο λίγο-λίγο δουλεύοντας με το γάντζο το βούτυρο, προσθέτουμε το αλάτι και δουλεύουμε μέχρι η ζύμη
να απλωθεί καλά στο γάντζο και να είναι λεία και ομοιογενής.
Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα
Μετά την βγαζουμε στο παγκο μας συνεχίζουμε με ένα ελαφρυ ζυμωμα κανοντας διπλώματα
Ξαναβάζουμε τη ζύμη στο μπολ και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε μέγεθος, μόλις είναι έτοιμη σχηματίζουμε μπάλες βάρους περίπου 50/60 g με τη ζύμη,
τις τοποθετούμε σταδιακά σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα ή και τα αφήνουμε να διπλασιαστούν.

Μόλις είναι έτοιμα τα αλείφουμε με γάλα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου ή τέλος πάντων μέχρι να ροδίσουν.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και μετά τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Katia la curiosita’ in cucina

Προηγούμενο άρθροΚέικ Σοκολάτας….τραγανό απ’εξω και μαλακό σαν μπριος από μέσα
Επόμενο άρθροΤυρόπιτα ή νερομπούρεκο