Απλά μια ακόμη μέρα για να πάει μέχρι το Σαββατοκύριακο εάν έχετε λίγο επιπλέον χρόνο γιατί να μην περιποιηθείτε τον εαυτό σας σε αυτά τα σπιτικά ζεστά ψωμάκια. 
Είναι πραγματικά vegan και yummy!

Συστατικά

  • 65 γραμ. βούτυρο καρύδας Koko Spread
  • 50g ζάχαρη άχνη ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 250ml ρόφημα καρύδας Koko 
  • 7g ξηρή μαγία
  • 400 γραμμάρια αλεύρι 550 ΟΛΑ ΒΙΟ
  • ½ κουταλάκι αλάτι Μεσολογγίου 
  • 100g σταφίδα ξανθιά ΟΛΑ ΒΙΟ 
  • 50 γραμμάρια κράνμπερρυ ΟΛΑ ΒΙΟ
  • Ηλιέλαιο (για λίπανση)

Σταυροί

  • 25 γραμμάρια αλεύρι Τ.550 ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 1+1/2 κ.γλυκού σιρόπι σφενδάμου
  • Μαρμελάδα βερίκοκου (αραιωμένη με νερό)

Συνταγή
Ζεσταίνετε το βούτυρο Koko Spread σε μια κατσαρόλα απαλά μέχρι να λιώσει, ανακατεύοντας με ένα ξύλινο κουτάλι. Όταν λιωθεί αφαιρέστε από τη ζέστη και ανακατώστε τη ζάχαρη άχνη & το ρόφημα καρύδας Koko
Πασπαλίζουμε τη ζύμη πάνω από το μείγμα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κάτσει για 2 λεπτά.
Ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και τα μπαχαρικά σε ένα ξεχωριστό μπολ. Κάνετε ένα πηγάδι στη μέση & ρίξτε το ζεστό υγρό μείγμα στο μίγμα αλευριού, ανακατεύοντας με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι το μίγμα να σχηματίζει μια μαλακή σφαίρα.
Γυρίστε το μίγμα σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε για 5 λεπτά για να κάνετε μια ομαλή, εύπλαστη ζύμη.
Ζυμώνουμε τα φρούτα στη ζύμη, λίγο κάθε φορά, για 2 λεπτά ή μέχρι να διανεμηθούν ομοιόμορφα. Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα ελαφρώς λαδωμένο κύπελλο & κάλυμμα με λαδωμένο φιλμ προσκόλλησης.
Αφήστε να διογκωθεί σε ένα ζεστό μέρος για 1½ ώρες
Επιστρέψτε τη ζύμη στην επιφάνεια εργασίας και ζυμώστε ελαφρά, στη συνέχεια διαιρέστε σε 12 μερίδες.
Τοποθετήστε τα ψωμάκια σε απόσταση 1 ½ εκατοστόμετρα μεταξύ τους σε ένα δίσκο ψησίματος με επένδυση από χαρτί ψησίματος. Χαλαρώστε τα λίγο με την παλάμη του χεριού σας. Κάλυψτε με λαδωμένο φιλμ προσκόλλησης & αφήστε τα να φουσκώσουν για 50 λεπτά. Τα ψωμάκια πρέπει να αγγίζουν το ένα το άλλο.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C και αφαιρέστε τη μεμβράνη από τα ψωμάκια.
Για να κάνετε το σταυρό διακόσμηση, ανακατέψτε το αλεύρι με 2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό για να κάνετε μια ομαλή πάστα.
Βάλτε την πάστα σε ένα σωλήνα διακόσμησης. Γραμμές σωληνώσεων στην κορυφή κάθε σειράς των ψωμιών σε μια κατεύθυνση και στη συνέχεια στην άλλη.
Ψήστε τα ψωμάκια στο κέντρο του φούρνου για 20 λεπτά ή μέχρι να αυξηθούν και να ροδίσουν.
Βουρτσίστε τα ζεστά ψωμάκια με αραιωμένη μαρμελάδα βερίκοκου και αφήστε να κρυώσει λίγο πριν ξετρελαθείτε με την υπέροχη γεύση τους.
Νόστιμες συνταγές vegan από την ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ

Προηγούμενο άρθροΝόστιμοι κολοκυθοκεφτέδες με πατάτα στο φούρνο!
Επόμενο άρθροΑν σου πετύχει ο ελληνικός καφές, τύφλα να έχει ο εσπρέσσο!