Αλμυρά Κουλουράκια

Συστατικά

250 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ
250 γρ κορν φλάουρ
1 μπέικιν πάουντερ
Αλάτι πιπέρι
300 γραμμάρια ​​τυρί κιτρινο τριμμενο
150 γρ γιαούρτι, πρόσθεσα λιγη κρέμα γάλακτος 20% λιπαρά
150 γρ βούτυρο
Αυγό για επικάλυψη, κάτι για πασπάλισμα (σουσάμι)

Παρασκευή

Ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέτουμε το τυρί, το γιαούρτι (κρέμα) και το βούτυρο και ζυμώνουμε τη ζύμη.
Τυλίγουμε σε μεμβρανη και φυλάμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Μετά από αυτό, χωρίστε λίγο απο την ζυμη και σχηματίστε μια μπάλα.
Πιέστε το ανάμεσα στις παλάμες και σχηματίστε ένα κουλουράκια.
Απλώνουμε σε χαρτί ψησίματος, χαρασουμε με ένα μαχαίρι και αλείφουμε με χτυπημένο αυγό.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Τα κουλουρακια ψήνονται για 25 λεπτά στους 200 C.

Πηγή: www.coolinarika.com

Προηγούμενο άρθροΜπιφτεκάκια με πατάτες και κρεμμύδι στο φούρνο
Επόμενο άρθροΓεμιστά μανιτάρια και για γιορτινό τραπέζι αλλά και Σνακ….2 σε 1😋