ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
4 γεμιστές πατάτες, πλυμένες και καθαρισμένες από χώματα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές αλάτι 
1/4 φλιτζάνι ξινή κρέμα ή γιαούρτι
2 κουτ. Σούπας βούτυρο
1/2 φλιτζάνι τυρί cheddar ή παρμεζάνα
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
Αλάτι και πιπέρι για την γεύση

ΟΔΗΓΙΕΣ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς

Βάλτε τις πατάτες σε ένα ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο.

Βουρτσίστε το εξωτερικό των πατατών με ελαιόλαδο και να πασπαλιστε καλά με αλάτι.

Ψήνουμε μέχρι να μπαίνει το πιρούνι εύκολα.

Αφήστε τις πατάτες να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου ή μέχρι να κρυώσουν αρκετά για να τις πιάνετε.

Κόψτε την από πάνω την πατάτα και πιέστε τις πλευρές για να ανοίξει.

Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, βγάλτε έξω το εσωτερικό της πατάτας προσέχοντας να μην σπάσει η φλούδα και τοποθετήστε τις κουταλιές σε ένα μπολ. Τοποθετήστε το εξωτερικό της πατάτας πίσω στο ταψί.

Τοποθετήστε το βούτυρο, την ξινή κρέμα, το τσένταρ και το σχοινόπρασο στο μπολ με τη πατάτα και ρίξτε αλάτι και το πιπέρι.

Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, ανακατέψτε τις πατάτες μαζί με τα άλλα συστατικά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.

Βάλτε το μείγμα πατάτας πίσω στο κέλυφος της πατάτας ή γεμίστε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με τη γέμιση και βάλτε το έτσι μέσα στο κέλυφος.

Βάλτε πάνω στις πατάτες στο υπόλοιπο τυρί και βάλτε στο φούρνο.

Γυρίστε το φούρνο στους 190 βαθμούς και ψήστε τις πατάτες για 25-30 λεπτά.

Πασπαλίστε με το σχοινόπρασο και σερβίρετε αμέσως.

Θα σας μείνει αξέχαστη

thesuburbansoapbox.com

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθοτυρόπιτα στριφτή με μία διαφορετική συνταγή
Επόμενο άρθροTo εύκολο γλυκό που έχει τρελάνει το internet