Παραδοσιακή τυρόπιτα

Συστατικά

Φύλλα Κρούστας για πίτα – 1 πακέτο (500 γρ.)
Τυρί φέτα – 350 g
Αυγά – 5 τεμ
Γιαούρτι – 500 g
Ανθρακούχο νερό – 200 ml
Βούτυρο – 50 g

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ λιώνουμε το τυρί.
Προσθέστε το γιαούρτι, τα αυγά και 100 ml ανθρακούχο νερό και ανακατεύουμε καλά.
Αλείφουμε το ταψί με λιωμένο βούτυρο.
Τοποθετούμε ένα φύλλο κρούστες ζύμης στον πάτο του ταψιού.
Στη συνέχεια, τοποθετήστε άλλα 4 φύλλα, τοποθετώντας τα έτσι ώστε τα μισά να μείνουν έξω από το ταψί.
Πασπαλίζουμε με λιωμένο βούτυρο. Προσθέτουμε από το 1/3 από το μείγμα που ετοιμάσαμε με το τυρί και τα αυγά.
Τυλίξτε τα μισα φύλλα κρούστας από τη συσκευασία σε ρολά και κόψτε τες σε φέτες να σχηματιστούν λωρίδες.
Βάζουμε τις μισες λωρίδες πάνω στο μείγμα τυριού.

Διπλώνουμε τα φύλλα που κρέμονται απ έξω προς τα μεσα και καλύπτουμε την γεμιση.
Βουτυρώνουμε πάλι και ριχνουμε παλι λωρίδες φύλλου και το άλλο 1/3 γεμιση τυριού.
Στην συνέχεια απο πάνω απλώνουμε παλι 4 φύλλα τα μισα να κρέμονται απ’εξω και βουτυρώνουμε, ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση τυριού
και κλεινουμε τα φύλλα προς τα μέσα και βάζουμε ένα τελευταίο φύλλο απ επάνω και πιεζουμε τις ακρες προς τα μέσα.
Κόβουμε την πίτα σε τρίγωνα και ρίχνουμε 100 ml ανθρακούχο νερό. Αλείφουμε με αυγό χτυπημένο σε 10 γρ λιωμένο βούτυρο.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 ° C για 50 λεπτά.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΟμελέτα πατάτας σε τηγάνι
Επόμενο άρθροΚεικ με ένα μείγμα αποξηραμένων φρούτων και αμύγδαλων είναι υπέροχο