Υλικά:

1 φλιτζάνι τριμμένη καρύδα
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 μεγάλο αυγό (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (350°F).
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το μαλακωμένο βούτυρο, το εκχύλισμα βανίλιας και το αυγό (αν χρησιμοποιούμε).
Προσθέτουμε τα υγρά συστατικά στα ξηρά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε την τριμμένη καρύδα και ανακατεύουμε ξανά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το κέικ.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πριν το σερβίρουμε.
Προαιρετικά:

1 κουταλιά της σούπας ρούμι ή εκχύλισμα αμυγδάλου για επιπλέον άρωμα.
Συμβουλές:

Χρησιμοποιήστε φρέσκια καρύδα για την καλύτερη γεύση.