Υλικά
για τη ζύμη:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κεσεδάκι γιαούρτι (περίπου 400 γρ.)
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
τριμμένο τυρί φέτα
λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Προετοιμασία ζύμης:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι με το αλάτι, τη ζάχαρη και τη σόδα.
Ανακατεύουμε μέχρι να αφρίσει το μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα του γιαουρτιού στη λακκούβα του αλευριού και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Συνεχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και ελαστική ζύμη.
Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί φέτα και ζυμώνουμε ελαφρά.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Τηγάνισμα:
Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης και τα ανοίγουμε με τα χέρια ή με πλάστη σε μικρές, στρογγυλές πίτες, σαν μίνι τηγανίτες.
Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τις πίτες σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Αφαιρούμε τις τηγανίτες από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν από το λάδι.
Σερβίρισμα:
Σερβίρουμε τις τυροτηγανίτες ζεστές, συνοδευόμενες από τυρί, μέλι, μαρμελάδα ή ό,τι άλλο μας αρέσει.