Χρήσεις του αλατιού στην κουζίνα

Πάμε να τις δούμε

1. Για να αφαιρέσετε τη μυρωδιά από τα χέρια σας αφού κόψετε κρεμμύδια, κοτόπουλο ή ψάρι, απλά πλύνετε τα χέρια σας με αλάτι και νερό,
τότε δεν θα έχετε άλλη μυρωδιά.
2. Όταν κατά λάθος μπει πιπέρι στο μάτι σας, βάλτε μια πρέζα αλάτι στο στόμα σας, η καυτερότητα του πιπερριού θα εξαφανιστεί μαγικό.
3. Όταν αποθηκεύετε άδεια δοχεία ή μπουκάλια, ρίξτε μια πρέζα αλάτι για να μην μυρίσουν.
4. Πασπαλίζοντας λίγο αλάτι τις φρέσκες πιπεριές σας ενώ τις χτυπάτε, βοηθάει στο να σφίξει γρήγορα.

5. Το μούλιασμα των πικρών φύλλων σε αλάτι και ζεστό νερό, βοηθά στην απομάκρυνση της επιπλέον πικράδας πριν το μαγείρεμα με αυτό.
6. Εάν το γάλα σας πάντα χαλάει πριν το τελειώσετε, μπορείτε να προσθέσετε μια πρέζα αλάτι όταν το ανοίξετε για πρώτη φορά, θα βοηθήσει
το γάλα να παραμείνει φρέσκο περισσότερο.
7. Το μείγμα αλατιού και απορρυπαντικού μπορεί να σας βοηθήσει να σκοτώσετε τα μυρμήγκια και τις κατσαρίδες που σας ενοχλούν στην κουζίνα.
8. Τοποθετώντας τις υπερώριμες ντομάτες σας σε κρύο και αλμυρό νερό όλη τη νύχτα, θα τις βοηθήσει να γίνουν φρέσκες και σφιχτές.

9. Αν κόψετε λεμόνι και δεν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε φινίρισμα, πασπαλίστε το με αλάτι, θα έμενε φρέσκο για 3 ημέρες.
Φροντίστε να το ξεπλύνετε πριν το χρησιμοποιήσετε ξανά.
10. Το αλάτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέθοδος για τη συντήρηση κρέατος, ψαριού ή λαχανικών. Βοηθά στην πρόληψη της ανάπτυξης βακτηρίων.
11. Με τη χρήση του αλατιού μπορούν να σβήσουν φωτιες απο λίπη ή μικρή φωτιά.

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια Βουτύρου…το κλασσικό βούτημα που συνοδεύει τον καφέ
Επόμενο άρθροΠανεύκολο και νόστιμο κέικ με κρέμα κακάο