Υλικά
2 νεροποτηρα σιμιγδάλι χοντρό και ψιλο
1/2 νεροποτηρο καλαμποκέλαιο και λίγο ακόμη
Για το σιρόπι
2 νεροποτηρα ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας μέλι
4 νεροποτηρα νερό
1 και 1/2 κουταλάκι τριμμένη κανέλα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Και το μισο πορτοκαλι
Στο τελος 1 φλυτζανι χοντροκοπανισμενο καρυδι
Γαρνιρισμα κανελα και καρυδι ψιλοκοπανισμενο
Ξύλινο κουτάλι (για το ανακάτεμα)
Οδηγίες
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι εκτος απο το μελι
5 λεπτα βρασιμο μολις τελειωσει ριχνουμε το μελι και αποσσυρουμε απο τη φωτια
Βαζουμε το λαδι να καψει και ριχνουμετο σιμιγδαλι γυριζουμε με την κουταλα να παρει λιγο χρωμα και αρωμα, να καβουρδιστει
Προσοχη να μη καει
Μετα ριχνουμε με μια κουταλα το σιροπι σιγα σιγα να απορροφηθει καθε φορα και οταν τελειωσει το ανακατευουμε μεχρι να ξεκολλησει απο τα τοιχωματα
ριχνουμε τα κοπανισμενα καρυδια
Αδειαζουμε σε φορμα ή σε μικρα φορμακια
Αναποδογυριζουμε σε πιατελα και ριχνουμε κανελα και πουδρα καρυδιου
Με ενα πηρουνι εριξα λεπτες κλωστες μελι για να κολλησει το καρυδι
Το σχημα το εφτιαξα με μια πλαστικη αυγοθηκη
H Συνταγή είναι της κας Elenfly Helenz
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μας, ακολουθήστε μας στην κοινότητα μας στο viber , καθώς και στον λογαριασμό μας στο Instagram , όπου θα ενημερώνεστε για τα αγαπημένα σας γλυκά, αλμυρά σνακ και άλλες εκπλήξεις για τους πιστούς αναγνώστες μας.