Αυγοφέτες με μαϊντανό

Αγαπημένες Αυγοφέτες με μαϊντανό ροδοκοκκινισμένες. Το ψωμί γίνεται τραγανό έξω, διατηρεί όμως το αφράτο εσωτερικό του.

Υλικά για 4 άτομα:

8 μέτριες φέτες ψωμιού ελαφρώς μπαγιάτικο
2 αυγα
μαϊντανό για γεύση
αλατοπίπερο
τηγανέλαιο
τριμμένη φρυγανιά για γεύση
3 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί

Μέθοδος:

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το τυρί, αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε τα πάντα με ένα πιρούνι να ανακατευτούν όλα καλά.

Βυθίστε τελείως τις φέτες ψωμιού στα αυγά για λίγα λεπτά, γυρίζοντάς τις δύο ή τρεις φορές. Εάν χρησιμοποιείτε πολύ μπαγιάτικες φέτες ψωμιού, καλό είναι να βουτήξετε τις φέτες πρώτα στο γάλα για λίγα δευτερόλεπτα και μετά στο μείγμα των αυγών. Τινάζετε το περιττό αυγό από τις φέτες και τις αλείφετε ομοιόμορφα με τη φρυγανιά.

Φέρνουμε το λάδι τηγανίσματος στη σωστή θερμοκρασία και τηγανίζουμε τις φέτες ψωμιού.

Μαγειρέψτε το τηγανισμένο ψωμί και από τις δύο πλευρές για να αποκτήσετε τέλειο ρόδινο

Βγάζετε τις φέτες τηγανισμένου ψωμιού με το αυγό από το λάδι και τις τοποθετείτε σε χαρτί κουζίνας. Μπορείτε να ψήσετε τις παναρισμένες φέτες ψωμιού σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα, προσέχοντας να τις γυρίσετε μέχρι τη μέση του ψησίματος.

Σερβίρετε ζεστές με φρέσκια σαλάτα.

Το τηγανόψωμο μπορεί να ετοιμαστεί εκ των προτέρων και να ψηθεί στη σχάρα για λίγα δευτερόλεπτα πριν το σερβίρισμα.

Photo: Maria Antonuccio

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Γλυκές Αυγόφετες!

Γλυκές Αυγόφετες!

Μαλακό, φρέσκο και γλυκό. Εύκολο στην παρασκευή και νόστιμο.

Υλικά:

Ψωμί του τόστ
2 αυγα
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι γάλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
Πρέζα αλάτι
Βούτυρο

Εκτέλεση

Σε ένα ζεστό τηγάνι βάζετε το βούτυρο και μετά βάζετε το ψωμί του τοστ αφού το βουτήξετε στο έτοιμο μείγμα από αβγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και μια πρέζα αλάτι.
Γυρίστε το ψωμί επίπεδο και από τις δύο πλευρές και επαναλάβετε τη διαδικασία για την ποσότητα του ψωμιού του τοστ που είναι διαθέσιμη. Αφού το βάλετε στο πιάτο του σερβιρίσματος, προσθέστε φράουλες, σιρόπι σφενδάμου, ζάχαρη άχνη και απολαύστε.

Να είστε πάντα Υγιείς