Αχλάδια ποσέ σε σιρόπι κρασιού
Τα αχλάδια ποσέ σε σιρόπι κρασιού είναι ένα εκλεπτυσμένο και γευστικό επιδόρπιο. Τα αχλάδια ποσέ, που είναι μικρά και γλυκά, μαρινάρονται σε ένα αρωματικό σιρόπι από κρασί. Αυτή η συνδυασμένη γεύση της γλυκύτητας των αχλαδιών με το πικάντικο και αρωματικό σιρόπι κρασιού δημιουργεί ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Είναι ιδανικό για να ολοκληρώσετε ένα γεύμα με στυλ και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.
Υλικά
500 ml κόκκινο κρασί
225 γρ. ζάχαρη
φλουδα 1 λεμόνι,
1 ξυλάκι κανέλα,
1/4 αμπούλας βανίλια,
1 γαρύφαλλο
3 κ.σ. μέλι
λίγα φύλλα φρέσκιας μέντας
Σαντιγί
Εκτέλεση
Κόβουμε τη βανίλια στη μέση και ξύνουμε τα σποράκια.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το κρασί, τη ζάχαρη, την κανέλα την φλούδα λεμονιού,γαρύφαλλο, μέλι,βανίλια και τα φύλλα μέντας.
Βυθίζουμε στο σκεύος τα αχλάδια ξεφλουδισμένα, χωρίς να αφαιρέσουμε όμως το κοτσάνι
Σιγοβράζουμε με το καπάκι κλειστό για 20 με 30 λεπτά. Ο χρόνος εξαρτάται από τον βαθμό ωρίμανσης του φρούτου.
Αφαιρούμε τα αχλάδια προσεκτικά και δυναμώνουμε την ένταση της φωτιάς ώστε να μειωθεί το κρασί και να δέσει σε ένα ελαφρύ σιρόπι. Αφαιρούμε την κανέλα το γαρύφαλλο και την μέντα.
Σερβίρουμε κάθε αχλάδι, περιχύνοντάς το με λίγο από το σιρόπι και σαντιγι Το πιο φίνο επιδόρπιο του φθινοπώρου
Καλή απόλαυση
Христо Христов
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Cheesecake με μπισκότα, σοκολάτα και καραμελωμένα αχλάδια
Υλικά
200γρ. αλεσμένα μπισκότα
125 γρ λιωμένο βούτυρο
λίγη θρυμματισμένη σοκολάτα
για την γέμιση
200 ml κρέμα γάλακτος
300 g τυρί κρέμα,
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
150 γραμμάρια θρυμματισμένα μπισκότα
1 κσ κακάο
100 γραμμάρια θρυμματισμένη σοκολάτα
Σάλτσα καραμέλας
150 γρ ζάχαρη
3 αχλάδια
για διακόσμηση
πούρα και μπισκότα
Εκτέλεση
Ετοίμασα τη βάση από 200γρ. αλεσμένα μπισκότα ανακατεμένα με λιωμένο βούτυρο και λίγη θρυμματισμένη σοκολάτα.
Έριξα τα μπισκότα σε ένα ταψί, πιέζοντας καλά. Το άφησα για περίπου 20 λεπτά στο ψυγείο.
Σε αυτό το διάστημα, χτυπούσα κρέμα γάλακτος, πρόσθεσα το τυρί κρέμα, ζαχαρούχο γάλα. Τα ανακάτεψα όλα καλά, πρόσθεσα περίπου 150 γραμμάρια θρυμματισμένα μπισκότα κακάο και θρυμματισμένη σοκολάτα.
Έριξα το μείγμα πάνω στη βάση και το ξανά έβαλα στο ψυγείο.
Ετοίμασα μια σάλτσα καραμέλας λιώνοντας περίπου 150 γρ ζάχαρη, προσθέτοντας λίγο νερό σε αυτήν, πρέπει να γίνει καραμέλα.
Του πρόσθεσα τ αχλάδια κομμένα σε κύβους. Έριξα μετά την καραμέλα και τα αχλάδια πάνω από το cheesecake.
Το πασπάλισα με μπισκότα που τα άλεσα στο μπλέντερ. Και για διακόσμηση από πάνω βάζω πούρα και μπισκότα
Σας εύχομαι μια υπέροχη βραδιά ❤️❤️❤️
ΠΗΓΗ: Цветана Йончева-Иванова