Baby πατάτες με σάλτσα κρέμας με τυρί και άνηθο

Συστατικά

πατάτες 500 γρ
κρέμα γάλακτος 3 κ.σ
τυρί 50 γρ
σκόρδο 4 σκελίδες
άνηθος 1 ματσάκι
φυτικό λάδι 1 κουτ
αλεύρι 1/2 κουτ.γλ
αλάτι για γεύση
πιπέρι για γεύση

Διαδικασία μαγειρέματος

Ετοιμάστε τα υλικά.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα σε μία στρώση.
Λιώνουμε το σκόρδο, ψιλοκόβουμε τον άνηθο.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα κρέμας για το ψήσιμο της πατάτας: προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στην κρέμα γάλακτος, καθώς και το αλεύρι για να πήξει.
Προσθέστε τον άνηθο και το σκόρδο. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα τις πατάτες και τις βάζουμε στο φούρνο, προθερμασμένο στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά.
Τρίψτε το τυρί.
Δέκα λεπτά πριν το ψήσετε, πασπαλίστε τις πατάτες με τριμμένο τυρί και επιστρέψτε στο φούρνο.
Σερβίρετε τις πατάτες ψημένες σε κρέμα γάλακτος ζεστές, πασπαλισμένες με μυρωδικά.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΦιλέτο γαλοπούλας με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια…Μια εξπρές φαντασίωση σήμερα
Επόμενο άρθροΧοιρινός λαιμός στη γάστρα, γεμιστός