CheeseCake ΜΠΑΚΛΑΒΑ

Υλικά

για το σιρόπι:
Νερό 100 ml
Ζάχαρη 200 ml
1 ξυλάκι κανέλα
1 κουταλιά της σούπας μέλι

για βάση Cheesecake
Μπισκότα 200γρ
150gr καρύδια
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη γαρίφαλου
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
180 ml λιωμένο βούτυρο

για τη γέμιση:
1000γρ τυρί κρέμα
300γρ ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
200γρ κρέμα γάλακτος
4 αυγά
50 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις

για μπακλαβά:
1 συσκευασία φύλλα κρύστας
200 ml λιωμένο βούτυρο
150 γρ καρύδια
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη γαρίφαλου
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

Για το Σιρόπι
Σε μια μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό. ζάχαρη και κανέλα και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά. Αποσύρετε από τη φωτιά. Προσθέστε μέλι. Ανακατευουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων προσθέτουμε τα μπισκότα και τα χτυπάμε μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Συνεχίστε με τα καρύδια, κανέλα, σκόνη γαρίφαλου, καστανή ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να χοντροκοψουμε.
Τα μεταφέρουμε στο μπολ με τα μπισκότα, προσθέτουμε λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα ταψί 28 εκατοστών και πιέστε με ένα κουτάλι κάτω. Απλώστε το ομοιόμορφα. Καταψύξτε για 15 λεπτά.

Για την Γέμιση
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το τυρί κρέμα με ζάχαρη και εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και χτυπήστε. Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Ρίξτε το μείγμα πάνω από την κρούστα βάσης από καρύδι/μπισκότο . Τοποθετήστε το ταψί σε ένα δεύτερο μεγαλύτερο ταψί και γεμίστε με ζεστό νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 45 λεπτά, στη συνέχεια χαμηλώστε στους 150 C για 25 λεπτά. Στη συνέχεια τοποθετήστε το στο ψυγείο για να κρυώσει όλη τη νύχτα.

Για τον μπακλαβά
Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων προσθέτουμε τα καρύδια, την κανέλα, το γαρύφαλλο σε σκόνη, την καστανή ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να χοντροκοψουμε. Χρησιμοποιήστε τη βάση ενός δεύτερου ταψιού (τσέρκι) 28 εκ. Ως οδηγό για να κόψετε τα φύλλα ζύμης φύλλο. Προσθέστε χαρτί ψησίματος και αλείφουμε με βούτυρο. Καλύψτε με το πρώτο φύλλο  περιχύνετε με λίγο βούτυρο. Βάλε ένα δεύτερο φύλλο, περιχύστε ξανά με βούτυρο και συνεχίστε αυτή τη διαδικασία για 4 φύλλα.
Μετά το τέταρτο φύλλο ραντίστε με λίγο από το μείγμα καρυδιών. Τώρα κάθε 2 φύλλα πασπαλίστε με μείγμα καρυδιού. Το τελικό 4 φύλλο πρέπει να έχουν μόνο βούτυρο. Κόβουμε σε 8 ίσες τριγωνικές μερίδες, χρησιμοποιούμε το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 25-30 λεπτά. Βγάζουμε τον μπακλαβά από το φούρνο και ρίχνουμε αμέσως το κρύο σιρόπι στο ζεστό μπακλαβα. Αφήνουμε τον μπακλαβά να απορροφήσει το σιρόπι για μια νύχτα. Πριν σερβίρετε τοποθετήστε τον μπακλαβά πάνω από το τσεισκέικ.’

Το Cheesecake Baklava σας είναι έτοιμο!

Καλή Υγεία να έχετε

Προηγούμενο άρθροΣιροπιαστό Κέικ καρύδας με απίθανη γεύση!!!
Επόμενο άρθροΤούρτα cheesecake κολοκύθας χωρίς ψήσιμο