Υλικά:

Για τη βάση:

400 γρ. τριμμένα μπισκότα
2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
200 γρ. λιωμένο βούτυρο

Για την κρέμα:

400 γρ. τυρί κρέμα
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
800 ml κρέμα γάλακτος
1 φύλλο ζελατίνη

200 γρ. τραγανή σοκολάτα, χοντροκομμένη

Για την επικάλυψη:

Σοκολατένια γκανάζ
Τριμμένοι ξηροί καρποί (κάσιους, φουντούκια, αμύγδαλα)
Τρουφα σοκολατας

Εκτέλεση:

για την βαση
Ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το κακάο και το λιωμένο βούτυρο. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί με αποσπώμενη βάση(τσερκι), πιέζοντας το καλά. Τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο για 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει η βάση.

για την Κρέμα:
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, το ζαχαρούχο γάλα και το κακάο.
Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί.
Διαλύουμε τη ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό και την αφήνουμε να φουσκώσει.

Στη συνέχεια, τη λιώνουμε για 10 δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων.
Προσθέτουμε τη λιωμένη ζελατίνη στο μείγμα τυριού και ανακατεύουμε καλά.
Ενσωματώνουμε απαλά τη σαντιγί στο μείγμα τυριού.

Προσθέτουμε τη χοντροκομμένη σοκολάτα στο μείγμα και ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τη βάση μπισκότων.

Από πάνω έβαλα το γλάσο σοκολάτας και πασπάλισα με θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς (κάσιους, φουντούκια, αμύγδαλα) και έβαλα το cheesecake στο ψυγείο για λίγες ώρες για να σταθεροποιηθεί. Αφού το έβγαλα από το ψυγείο, το διακόσμησα με τρουφα. Έγινε πολύ νόστιμο Τσίζκεϊκ ❤️

H συνταγη είναι της Цветана Йончева-Иванова