Η Συνταγή είναι του Pastry Chef  Stratos Petrou

Υλικά

Για την Βάση
250 γρ Μπισκότα Digestive
112 γρ Βούτυρο λιωμένο

Για την Κρέμα
600 γρ Τυρί Κρέμα
100 γρ Ζάχαρη άχνη
2 Βανίλιες ή 3-4 Σταγόνες Βανίλια
200 γρ Κρέμα Γάλακτος
100 γρ Φλούδες Σοκολάτας

Για Επικάλυψη
150 γρ Μαρμελάδα Πορτοκάλι

Εκτέλεση:

Θρυμματίστε τα μπισκότα Digestive σε ψιλά κομματάκια.
Μπορείτε να τα βάλετε σε μια σακούλα τροφίμων και να τα χτυπήσετε με έναν πλάστη ή να τα επεξεργαστείτε στο multi.
Λιώστε το βούτυρο και ανακατέψτε το με τα θρυμματισμένα μπισκότα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στρώστε το μείγμα μπισκότου στον πάτο μιας φόρμας για τάρτα ή cheesecake (περίπου 20-22 εκ.) πιέζοντας το καλά με ένα κουτάλι ή το πίσω μέρος ενός ποτηριού. Βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά για να σφίξει η βάση.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να γίνει ένα λείο και κρεμώδες μείγμα
Οσο χτυπας το μείγμα προσθετεις και την κρέμα γάλακτος.
Προσθέστε τις φλούδες σοκολάτας και ανακατέψτε απαλά για να διανεμηθούν ομοιόμορφα.
Αδειάστε την κρέμα πάνω από τη παγωμένη βάση μπισκότου στη φόρμα. Στρώστε την επιφάνεια ομοιόμορφα.
Απλώστε ομοιόμορφα τη μαρμελάδα πορτοκάλι πάνω στην κρέμα του cheesecake.
Βάλτε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ωρα ή και περισσότερο για να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί.

Κόψτε το cheesecake σε κομμάτια και σερβίρετε. Μπορείτε να γαρνίρετε με επιπλέον φλούδες σοκολάτας ή φέτες πορτοκαλιού.

Καλή απόλαυση!