Cheesecake λευκής σοκολάτας

Εύκολο, νόστιμο και χωρίς κόπο εξαφανίζεται γρήγορα…..

ΥΛΙΚΑ :

 500 γρ. μπισκότα Digestive
 100 γρ. βούτυρο
 1 kg τυρί κρέμα (θερμοκρασία δωματίου)
 1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
 1 κούπα παγωμένη κρέμα γάλακτος
 200 γρ. λευκής σοκολάτας (λειωμένα)
 2 σκόνες ζελατίνης
 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό
 1/2 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Βουτυρώνετε και στρώνετε με λαδόκολα ένα τετράγωνο ταψάκι 20 cm περίπου και το αφήνετε στην άκρη.
Χτυπήστε τα μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ψίχουλα. Πιέζετε το μίγμα στη βάση του ταψιού και το βάζετε στο ψυγείο.
Στο μπλέντερ, συνδυάστε το τυρί κρέμας, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, την κρέμα γάλακτος και τη λιωμένη σοκολάτα μέχρι να μαλακώσουν.
Διαλύστε τη ζελατίνη στο ζεστό νερό και προσθέστε το μίγμα τυριού κρέμας και ανακατέψτε καλά.
Ρίξτε το μείγμα πάνω από τη βάση του μπισκότου και πασπαλίστε τα τσιπ σοκολάτας από πάνω.
Βάλτε στο ψυγείο για μια νύχτα. Κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια φροντίζοντας να σκουπίζετε το μαχαίρι κάθε φορά. Είναι πολύ νόστιμο!!

ΠΗΓΗ: kidspot.com.au

Προηγούμενο άρθροΥπέροχο Παγωμένο Γιαούρτι Βανίλιας με Κεράσι
Επόμενο άρθροΚολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο της Γιαγιάς μου