CheeseCake Πορτοκαλι

Υλικά (ΤΑΨΙ 24 × 24 εκ.)

Βάση:

210 γραμ. μπισκότα
80 γραμ. λιωμένο βούτυρο
¼ κουτ. γλυκού κανέλα

Κρέμα τυριού:
500 g γλυκό τυρί cottage
200 g τυρί κρέμα
100 g γλυκαντικό / ζάχαρη.
100 ml γάλα
10 g ζελατίνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχυλισμα βανίλιας.

Ζελέ πορτοκαλιού:
400 ml φρέσκου χυμού πορτοκαλιού.
40 g κορν φλαουερ
30 g γλυκαντικό / ζάχαρη.

Εκτέλεση

Για τη βάση
Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη, τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με την κανέλα και το λιωμένο βούτυρο μέχρι να γίνει ένα μείγμα σα βρεγμένη άμμος. Σε ένα ταψάκι ή πυρέξ απλώνουμε στο εσωτερικό του το μείγμα του μπισκότου. Το πιέζουμε με τα χέρια μας προς τα κάτω, να γίνει μια επίπεδη βάση. Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.

Ενυδάτωσα τη ζελατίνη στο γάλα.

Για την κρέμα:
Στο μπολ του μίξερ βάσης έβαλα το φρέσκο ​​τυρί, το ελαφρύ τυρί κρέμα, το γλυκαντικό (μπορείτε να
χρησιμοποιήσετε ζάχαρη αν δεν σας ενδιαφέρουν οι θερμίδες!) και το εκχυλισμα βανίλιας.
Ανακάτεψα για ένα λεπτό περίπου να πάρω μια λεπτή κρέμα. Ζεσταίνω τη ζελατίνη μέχρι να λιώσουν οι κόκκοι, χωρίς να τη βράσω, μετά την έριξα στο μιξερ , σε λεπτή ροη, πάνω από το τυρί κρέμα και ανακάτεψα τόσο ώστε να ομογενοποιηθεί.
Ισοπέδωσα το τυρί κρέμα, σκέπασα το ταψί με μεμβράνη και το έβαλα στο ψυγείο ενώ εφτιαχνα το ζελέ.
Έστιψα τα πορτοκάλια και σουρώσα το χυμό. Σε μια κατσαρόλα βάζω το κορν φλαουερ και το γλυκαντικό και τα περιχύνω λίγο-λίγο τον φρέσκο ​​χυμό ανακατεύοντας ζωηρά με σύρμα για να μην δημιουργηθούν σβώλοι.
Αν υπάρχουν σβώλοι, σουρώνουμε το ζελέ πριν βράσει.
Βάζω την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα σαν πουτίγκα.
Τράβηξα την κατσαρόλα από τη φωτιά και το άφησα να κρυώσει (σε ​​θερμοκρασία δωματίου), ανακατεύοντας συχνά μέσα, για να μην δημιουργηθούν σβώλοι από πάνω.

Όταν το ζελέ έφτασε σε θερμοκρασία δωματίου, το έριξα πάνω από το τυρί κρέμα, ισοπεδώνοντάς το ελαφρά με μια σπάτουλα και μετά ξαναβάζω το ταψί στο ψυγείο για άλλες 4-5 ώρες πριν το σερβίρω.

Είναι ελαφρύ, δροσιστικό και γρήγορο στην προετοιμασία, οπότε αξίζει να το δοκιμάσετε!

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροTo ψωμί που εφτιαχνε η γιαγια μου στο κυριακάτικο τραπεζι
Επόμενο άρθροΣιροπιαστή Γιαουρτόπιτα (Vid)