Δαχτυλίδια τυριού
Υλικά
200 γρ ανθότυρο
100 γραμμάρια παρμεζάνα, ή γραβιέρα τριμμένη
80 γραμμάρια αλεύρι
1 αυγό
0,5 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Μια πρέζα αλάτι
ανηθο ψιλοκομένο
Εκτέλεση
Πολτοποιούμε το ανθότυρο με ένα πιρούνι + τριμμένο κιτρινο τυρί, αυγό, αλάτι, μυρωδικά, μπέικιν πάουντερ, αλεύρι, ζυμώνουμε τη ζύμη,
τη χωρίζουμε σε μπαλάκια περίπου 30 γρ. και με βρεγμένα χέρια σχηματίζουμε ροδέλες, πασπαλίζουμε με σουσάμι (αν θέλουμε). .
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
H συνταγή είναι της Тетяна Мельничу
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Γεμιστές Πιπεριές με αυγά και τυρί
Οι γεμιστές πιπεριές με αυγά και τυρί είναι ένα παραδοσιακό και νόστιμο ορεκτικό. Οι πιπεριές γεμίζουν με μία αρωματική μίξη αυγών και τυριού και ψήνονται μέχρι να γίνουν αφράτες και χρυσαφί. Το αποτέλεσμα είναι μια εκλεπτυσμένη γεύση με την τραγανή εξωτερική κόρη να συνδυάζεται αρμονικά με την κρεμώδη γέμιση. Μπορείτε να απολαύσετε αυτό το πιάτο ως ορεκτικό, κυρίως πιάτο ή ακόμη και σαν επιδόρπιο. Είναι μια υπέροχη επιλογή για όσους αγαπούν τη γεύση των πιπεριών και του τυριού.Μια τιμητική θέση στο οικογενειακό μας μενού παίρνει αυτό το πιάτο.
Υλικά
Πιπεριές 5 τεμ.
τυρί φέτα 50 γρ.
τυρί κίτιρνο 50 γρ.
2 αυγά
1 ντομάτα
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
μαϊντανός για διακόσμηση
μια πρέζα αλάτι
λάδι 1 κουταλιά της σούπας.
Εκτέλεση
Χωρίστε τις πιπεριές στη μέση του μίσχου μέχρι την κάτω άκρη.
Ανοίξτε προσεκτικά και με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρέστε τους σπόρους.
Τρίψτε τη φέτα και το κίτρινο τυρί και ανακατεύουμε με 2 αυγά, πιπέρι, αλάτι, λάδι.
Γεμίστε τις πιπεριές με αυτό το μείγμα.
Κόψτε μια ντομάτα σε ροδέλες.
Τοποθετήστε 2-3 δαχτυλίδια ντομάτας σε κάθε πιπεριά.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C
στην μεσαία σχάρα για 30 λεπτά να ροδίσουν οι πιπεριές. Σερβίρετε τις αρωματικές ψητές πιπεριές με φρέσκο μαϊντανό.
Η Συνταγή είναι από το mytasted.blogspot.com