Συστατικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά

Γέμιση
200 γραμμάρια αμύγδαλα
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι ροδόνερο
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
1/2 κσ κάρδαμο
1 κουταλάκι  ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκαλιού
1 αυγό
1/3 φλιτζανιού ανάλατο βουτυρο (λειωμένο) – χρησιμοποιήστε το μισό για την πάστα και το μισό για να βουρτσίζετε τα φύλλα
Για επικάλυψη
1 κρόκο αυγού
βούτυρο
Σιρόπι
1 κουταλιά μέλι
1 κουταλιά ζεστό νερό
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 κουταλιές νερό ροδόνερο

Εκτέλεση

1. Για το γέμισμα: προσθέστε όλα τα ξηρά συστατικά στον μπλέντερ και ανακατέψτε καλά.
2. Προσθέστε όλα τα άλλα συστατικά μαζί με το μισό του λιωμένου βουτύρου στον μπλεντερ και αναμείξτε μέχρι να συνδυαστούν καλα. Η πάστα πρέπει να είναι παχιά και υφή όπως το μέλι.

Almond paste

3. Τώρα πάρτε δύο φύλλα ζύμης, και βούρτσίστε με το λιωμένο βούτυρο. Προσθέστε την γέμιση κομμάτι κομμάτι και διαμορφώστε το σε ένα μακρύ λουκάνικο. Ρολάρετε προσεκτικά το φύλλο και διπλώνετε τα άκρα της ζύμης προς τα μέσα, έτσι ώστε το γέμισμα να μην βγαίνει κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα φύλλα.

M'hanncha - Moroccan dessert

 

M'hanncha - Moroccan dessert

4. Βουρτσίστε το ταψί με λίγο λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη. Μεταφέρετε τη ζύμη στο ταψί τυλίξτε την σαν φίδι, ένα προς ένα. 
5. Ανακατέψτε το υπόλοιπο του λιωμένου βουτύρου με τον κρόκο αυγού και βουρτσίστε πάνω στη ζύμη.M'hanncha - Moroccan dessert

6. Βάλτε το  φούρνο στους 170 ° C και ψήστε για περίπου 20-25 λεπτά.

8. Μέχρι να ψηθεί το γλυκό, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σ΄ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το μέλι μαζί με την κανέλα και το ροδόνερο. Βράζουμε για ένα λεπτό, ουσιαστικά θέλουμε να λιώσει το μέλι και να είναι ρευστό.
7. Όταν ολοκληρώσετε μεταφέρετε προσεκτικά σε μια πιατέλα. Βουρτσίστε με το σιρόπι τη ψημένη ζύμη. Ψεκάστε μερικά ψιλοκομμένα φιστίκια ή αμύγδαλα ή και τα δύο!

Αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το σερβίρετε.

Credit to spicetraveller.com

Προηγούμενο άρθροΣπαγγέτι για απαιτητικούς μακαρονάδες (Amatriciana)
Επόμενο άρθροΟ Μπακλαβάς της Μυτιλήνης