Μέχρι τώρα ξεπαγώνατε το κρέας με λάθος τρόπο!

Αν πιστεύετε ότι έχετε τον καλύτερο τρόπο να ξεπαγώσετε τα τρόφιμα, ξανασκεφτείτε το…
Έρευνες έχουν δείξει ότι όλοι μας ξεπαγώνουμε λανθασμένα τα τρόφιμα για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας.
Η επιστήμονας Susan Eksted επεσήμανε ότι αυτό που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι μεγάλο λάθος.
Σύμφωνα με αυτήν, το να αφήνεις το φαγητό στο ψυγείο όλη τη νύχτα για να ξεπαγώσει σιγά σιγά είναι εντελώς λάθος!

————————————————————————

Η Δρ Σούζαν ισχυρίζεται ότι είναι καλύτερο να βάζεις το φαγητό σε κρύο νερό. Με αυτόν τον τρόπο, θα διατηρήσουμε τη γεύση του φαγητού και αφού το νερό μεταφέρει τη θερμότητα καλύτερα από τον αέρα, θα ξεπαγώσουμε το κρέας και τα ψάρια πιο γρήγορα.
Οι επιστήμονες το γνωρίζουν εδώ και πολύ καιρό, όπως και οι επαγγελματίες σεφ, αλλά οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν αυτό το χρήσιμο κόλπο. Ο καλύτερος τρόπος απόψυξης, σύμφωνα με τη Susan, είναι να τυλίξετε το κρέας σε μεμβράνη και να το τοποθετήσετε σε κρύο νερό.

Ερευνώντας γιατί οι άνθρωποι χρησιμοποιούν συχνότερα τη μέθοδο απόψυξης του ψυγείου, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι πιθανώς επειδή πιστεύουν ότι είναι η πιο υγιεινή.
Αυτοί που ξεπαγώνουν το κρέας στο φούρνο μικροκυμάτων κάνουν επίσης μεγάλο λάθος, καθώς αυτή η διαδικασία μπορεί να βλάψει σοβαρά το κρέας. Δεν είναι επικυνδυνο αλλά γενικά πρέπει να αποφεύγεται.

Προηγούμενο άρθροΣιροπιαστό γλυκό με Κανταΐφ και τυρί – “Κιουνεφέ”
Επόμενο άρθροMπριός με γεύση λεμόνι γεμιστό με μαρμελάδα ροδάκινο, σουλτανίνες και καρύδια