Φέτα Σαγανάκι

Η φέτα σαγανάκι είναι ένα καταπληκτικό ορεκτικό, με τραγανo φύλλο, φέτα ή ανθότυρο, με από πάνω μέλι και σουσάμι. Αυτή η συνταγή είναι τόσο εύκολη στην παρασκευή της, σε λιγότερο από 5 λεπτά, αλλά θεωρείται μια από τις πιο νόστιμες απολαύσεις.

Για αυτή τη συνταγή θα χρειαστούμε:

1/2 κιλο φέτας (ή ανθότυρο) σε φέτες πάχους 1 εκ
Φύλλο χωριάτικο Χρυσής Ζύμης που το έχετε αποψύξει και το χρησιμοποιείτε κρύο, απ’ το ψυγείο.
Καλής ποιότητας μέλι
Σουσάμι και παπαρουνόσποροι
50 ml ελληνικό ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Απλώνετε το χωριάτικο φύλλο πάνω στην επιφάνεια του πάγκου σας.
Τοποθετείτε μέσα το πρώτο κομμάτι της φέτας με κάποια απόσταση 1-2 εκ. από τις γωνίες, για να μπορείτε να το διπλώσετε.
Κόβετε το φύλλο παράλληλα με απόσταση πάλι 1-2 εκ. απ την πλάγια πλευρά σε σχέση με την πλευρά που θα το τυλίξετε.
Με πινέλο κουζίνας αλείφετε το φύλλο με ασπράδι αυγού, στα σημεία που θέλετε να κολλήσει με άλλη πλευρά του φύλλου, καθώς θα το τυλίγετε.
Γυρνάτε το κομμάτι της φέτας προσεκτικά, τυλίγοντας το φύλλο ώστε να περάσει διπλό γύρω της.
Κόβετε με το μαχαίρι το φύλλο ώστε να απελευθερώσετε το τυλιγμένο κομμάτι

Αλείφουμε ελαφρά το τηγάνι με ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
Τοποθετούμε το φάκελο με τις άκρες προς τα κάτω και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα και στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
Βγάζουμε από το τηγάνι, όσο είναι ζεστό, περιχύνουμε με σουσάμι και μέλι, το κόβουμε και το απολαμβάνουμε ζεστό.
Εύκολη και γρήγορη συνταγή για να απολαύσετε υγιεινό και νόστιμο φαγητό.

H Συνταγή είναι του Peter Catinis

Προηγούμενο άρθροAρωματικός κορμός ψυγείου
Επόμενο άρθροΜίνι πιτσάκια κλειστά