Γαρίδες σαγανάκι με μουστάρδα

Πρόσφατα δοκίμασα γαρίδες σαγανάκι με μουστάρδα και ενθουσιάστηκα! Η πικάντικη  γεύση της μουστάρδας ταιριάζει άψογα με την γλυκιά γεύση των γαρίδων, δημιουργώντας ένα πιάτο γεμάτο νοστιμιά.

Εντυπωσιάστηκα από την απλότητα της συνταγής. Με λίγα υλικά και εύκολα βήματα, μπορείτε να φτιάξετε ένα εντυπωσιακό και γευστικό πιάτο που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας.

Υλικά:

500γρ γαρίδες
2-3 κουταλιές λάδι
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο (για πέταμα)
Λίγη καυτερή πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
Αλάτι
1 σφηνάκι ούζο
2 κουταλιές μουστάρδα
Χυμό από 1/2 λεμόνι
100γρ τριμμένο τυρί νηστίσιμο
Μαιδανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις γαρίδες και αφαιρούμε το εντεράκι τους. Τις σκουπίζουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τις γαρίδες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε τις γαρίδες στο τηγάνι και σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε απαλά.
Σερβίρουμε ζεστό με φρέσκο ψωμί

Συμβουλές:

Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα λαχανικά στο σοτάρισμα, όπως μανιτάρια ή πιπεριές Φλωρίνης.
Αν δεν μας αρέσει η καυτερή πιπεριά, μπορούμε να την παραλείψουμε.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και λευκό κρασί αντί για ούζο.
Αν θέλουμε πιο πικάντικη σάλτσα, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο καγιέν.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της κας  Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Γαρίδες στην σχάρα με σάλτσα σκόρδου και φρυγανισμένο ψωμί

Γαρίδες στην σχάρα με σάλτσα σκόρδου και φρυγανισμένο ψωμί

Συστατικά

Σάλτσα :
90g / 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο, ανάλατο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές της σούπας σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένο (όχι λιωμένο)
1,5 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, συν περισσότερο για γεύση

Γαρίδες:
500g μεγάλες γαρίδες/γαρίδες, ωμές, ξεφλουδισμένες και αποφλοιωμένες
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα (απλή ή γλυκιά επίσης)
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού (παραλείψτε εάν χρησιμοποιείτε τηγάνι)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Σερβίρισμα (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ):
1 λεμόνι, κομμένο στη μέση, ψητό αν θέλουμε
Φέτες ή φέτες λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Αλείψτε τις ψησταριές μπάρμπεκιου με λάδι και μετά τις προθερμάνετε σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να ζεσταθούν πολύ.
Εάν οι γαρίδες είναι μικρές και μπορεί να πέσουν σε σχάρα, σουβλίστε τις (χρησιμοποιήστε 2 σουβλάκια)

Για την σάλτσα:
Λιώστε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια δυνατή φωτιά.
Προσθέστε το σκόρδο και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει το σκόρδο και μετά βγάζουμε αμέσως από τη φωτιά (η υπολειπόμενη θερμότητα θα κάνει το σκόρδο χρυσαφί και τραγανό). Ανακατεύουμε μέσα με το λεμόνι.

Γαρίδες:
Στεγνώστε τις γαρίδες με χαρτί κουζίνας (για να εξασφαλίσετε τραγανότητα!)
Λίγο πριν το μαγείρεμα, τοποθετήστε το σε ένα μπολ, πασπαλίστε/περιχύστε τα υπόλοιπα υλικά. Ρίξτε απαλά για να επικαλυφθεί.
Δουλεύοντας γρήγορα, τοποθετήστε τις γαρίδες σε μπάρμπεκιου και ψήστε κάθε πλευρά για 2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να κανουν κρούστα. Αφαιρέστε αμέσως τις γαρίδες στο πιάτο σερβιρίσματος.

Σερβίρισμα:
Περιχύνουμε με όλο το λεμόνι σκόρδο βούτυρο, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως με φρέσκο ​​λεμόνι. Ψηνουμε στην ιδια σχαρα τραγανό ψωμί με λάδι και ρήγανι

Καλή Απόλαυση