Γεμιστό σκορδόψωμο (μπαγκέτα Caprese.) 🍅🌿🥖

Σήμερα ταξιδεύουμε στην ιταλική κουζίνα με αυτό  το νόστιμο γεμιστό σκορδόψωμο ή αλλιώς μπαγκέτας Caprese.
Το γεμιστό ψωμί Caprese είναι ένα νόστιμο ορεκτικό ή ορεκτικό που ξεκινά με ένα καρβέλι ψωμί, κομμένο σε φέτες και γεμισμένο με πέστο, ντομάτες, φρέσκια μοτσαρέλα και αλλειμενο με σκόρδο και ψημένο μέχρι το ψωμί να ροδίσει και να λιωσει το τυρί

Υλικά 🛒

1 γαλλική μπαγκέτα
250g φέτα ή μοτσαρελα
2-3 ντομάτες
1/2 φλιτζάνι Πεστο βασιλικού
2 κουταλιές της σούπας σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
Ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός

Μέθοδος:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο 220C.
Κόβουμε φέτες στο ψωμί αλλά όχι μέχρι το τέλος.
Κόβουμε τη μοτσαρέλα και τις ντομάτες σε φέτες και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να απορροφήσουν την υγρασία.
Απλώνουμε το πέστο βασιλικού ανάμεσα στο ψωμί σε φέτες.
Γεμίστε 1 φέτα ντομάτα και φέτα ή μοτσαρέλα σε κάθε τσέπη.
Τοποθετήστε το ψωμί σε χαρτί ψησίματος σε ένα ρηχό ταψί.
Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο μαζί σε ένα μικρό μπολ. Αλείφουμε με πινέλο όλη την κορυφή του ψωμιού.
Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό.
Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει το ψωμί.
Γαρνίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό, κόβουμε σε φέτες/χωρίζουμε και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση! 😊

Η Συνταγή είναι της Lolly’s Kitchen

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σκορδόψωμο

Σκορδόψωμο

Υλικά

Ζύμης

500 γρ.αλευρι ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΉΣΕΙΣ
330 γρ.νερο χλιαρό
1 κουταλάκι κοφτό ξηρή μαγιά
8 γρ.αλατι
30 γρ.ελαιολαδο +1 κουταλιά που θα βάλετε για να αλειψετε το τάπερ με την ζύμη

επάλειψης
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
1 σκελίδα μεγάλη σκόρδο
200 γρ.μοτσαρελα τριμμένη

Υλικά

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι το νερό χλιαρό η μαγιά το αλάτι στην άκρη το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε τα υλικά δεν θα ζυμώσουμε θα τα
κάνετε ένα ανακάτεμα με τα χέρια με μία κουτάλα με ότι έχετε
Σκεπάζουμε αφήνουμε ένα τέταρτο σκεπασμένο. Ανοίγουμε το καπάκι βρέχουμε τα χέρια μας και απλά κάνουμε διπλώματα δε ζυμώνουμε τραβάμε από
τη μία μεριά θα το βάζουμε στην άλλη
Αυτό θα το κάνουμε δύο φορές αρχίζει και κάνει φουσκάλες θα ρίξουμε λίγο ελαιόλαδο τώρα μια κουτάλια θα αλείψουμε λίγο τη λεκανίτσα και θα σκεπάσουμε και θα το αφήσουμε να φουσκώσει για 1 ωρα σε ζεστό μερος.

Βάζουμε σε μπλεντερ βούτυρο μαλακό, Φιλαδέλφεια μια σκελίδα σκόρδο και θα τα πολτοποιησουμε θα βγει μια κρέμα από το Multi και αφήνουμε στην άκρη.
Απλώνουμε την ζύμη πάνω σε μία λαδόκολλα ή μπορεί να βάλουμε στο ταψί κατευθείαν πάνω σε λαδόκολλα για να μην δυσκολευτείτε βρέχουμε τα
χέρια μας με λάδι και απλά πατάμε με τα δάχτυλα και ανοίγουμε όσο λεπτή ζύμε θέλουμε για να είναι το σκορδόψωμο μας φανταστείτε θα φουσκώσει και λίγο
Αλείφουμε την κρέμα από πανω και ριχνουμε από πάνω μοτσαρέλα αν έχετε τριμμένη. Λοιπόν πάμε για ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο 15 λεπτά ψήσιμο πάνω-κάτω εστία στους 220 βαθμούς

Καλή Απόλαυση

Συνταγή ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ Photo Yiota Ziaka

Προηγούμενο άρθροΤα πικάντικα τυροπιτάκια που θα σε κάνουν να τα λατρέψεις
Επόμενο άρθροΖαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο: Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή