Το γιουβέτσι της Αργυρώς Μπαρπαρίγου είναι ένα πιάτο που συνδυάζει τέλεια το ζουμερό μοσχάρι με το σπυρωτό κριθαράκι και την πλούσια σάλτσα ντομάτας. Η συνταγή της Αργυρώς είναι απλή και εύκολη στην εκτέλεση, αλλά δίνει ένα αποτέλεσμα που θα ενθουσιάσει τους πάντες.

Το μοσχάρι είναι κομμένο σε μερίδες και σοταρίζεται σε ελαιόλαδο με τα λαχανικά, μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια, προστίθεται η ντομάτα, το κρασί και τα υπόλοιπα μπαχαρικά και το φαγητό σιγοβράζει για περίπου 1 ώρα, μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό. Το κριθαράκι σοτάρεται επίσης σε ελαιόλαδο, πριν προστεθεί στη σάλτσα και ψηθεί μαζί με το μοσχάρι στο φούρνο.

Αν ψάχνετε για μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για γιουβέτσι, σας προτείνω να δοκιμάσετε αυτή της Αργυρώς Μπαρπαρίγου. Δεν θα απογοητευτείτε!

 

τι θα χρειαστώ

1,2 κγρ μοσχάρι κομμένο σε μερίδες (σπάλα, ελιά)
1 μικρό κρεμμύδι ολόκληρο
3 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο ολόκληρο
1 πράσο
2 κλωνάρια μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας πελτε ντοματας
1/2 φλυτζάνι κόκκινο ξηρο κρασίή λευκο
2 συσκευασίες ντοματάκια ολόκληρα τα περνάω στο μπλέντερ αλλιώς τριμμένη ντομάτα 800 γραμμάρια
1 πρεζούλα ζάχαρη
1 δαφνόφυλλο
3-4 κόκκους μπαχάρι
αλάτι πιπέρι
και μπόλικο κεφαλοτύρι ή ξερή μυζήθρα
500 γρ Κριθαρακι χοντρο
1/4 φλ ελαιόλαδο

Καλή Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΜακαρόνια φούρνου με τυριά
Επόμενο άρθροΑτομικές στριφτές τυρόπιτες: Ιδανικές για κολατσιό ή ορεκτικό