Γιουβέτσι με χοιρινό

Συνταγή για Γιουβέτσι με χοιρινό στο φούρνο: Μαγειρέψτε το εύκολα και γρήγορα και να είστε σίγουροι ότι θα γίνει πεντανόστιμο και ολοι θα δώσουν συγχαρητήρια

Υλικά

1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο να κάψει.
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκόρδο
1 φλυτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί.
2 ντομάτες τριμμένες
1 κ.σ. πελτέ
1 καρότο
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 πρέζα κανέλα σε σκόνη
αλάτι,πιπέρι,μπαχάρι.

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζω 1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο να κάψει.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο μέχρι να ξανθύνει.
Προσθέτουμε το χοιρινό και το σβήνουμε με λευκό κρασί.
Ρίχνουμε τις ντομάτες τριμμένες,πελτέ, καρότο ψιλοκομμένο, πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη, κανέλα σε σκόνη,αλάτι,πιπέρι,μπαχάρι,
βραστό νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λαδώνουμε λίγο το κριθαράκι (αυτό το κάνουμε να μη μας κολλήσει το κριθαράκι και να μας μείνει
σπυρωτό).
Σε ένα ταψί βάζουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας,προσθέτουμε το κριθαράκι και νερό βραστό(αν χρειάζεται)και ψήνουμε στο
φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου ελέγχουμε το νερό βάζουμε πάντα ζεστό.

Γιουβέτσι με χοιρινό
Γιουβέτσι με χοιρινό

Τόσο απλό,απίστευτα γευστικό!!!😋😋

Η Συνταγή είναι της κας ελενη τσιουκανη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Γιουβέτσι στο πήλινο

Γιουβέτσι στο πήλινο

Εκτέλεση

800 γρ χοιρινό λαιμό κομμένο σε φέτες,
1 κολοκυθάκι
100 γρ μανιτάρια
2 Κρεμμυδια
1/2 κουτάκι χυμο ντοματας πουμαρο
αλάτι,
πιπέρι,
μπαχαρικό μπάρμπεκιου
4-5 πατάτες,
άνηθο,
2 καρότα
Ρίγανη
λάδι.
μαϊντανό

Εκτέλεση

Πρώτα έβαλα ένα χοιρινό λαιμό κομμένο σε φέτες, αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικό μπάρμπεκιου και ανακάτεψα.


Δεύτερη σειρά πατάτες, τις οποίες πασπάλισα με αλάτι, άνηθο, χωρίς ανακάτεμα.


Καρότα τρίτης σειράς με αλάτι και λίγο μαύρο πιπέρι, χωρίς ανακάτεμα.


Τέταρτη σειρά κολοκυθάκια χονδρικής με λίγο αλάτι.


Μανιτάρια Πέμπτης σειράς χονδρικής με αλάτι, πιπέρι, ριγανη, πάλι χωρίς ανακάτεμα.


Εκτη σειρά κρεμμυδιών σε μισοφέγγαρα με αλάτι και πιπέρι.


Από πάνω περίπου μισό κουτάκι καθαρισμένες ντομάτες και λίγο λάδι.


Έκλεισα και έψησα για 2,5 ώρες, άνοιξα και ανακάτεψα καλά και ξανά στο φούρνο για 1,5 ώρα.


Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από τον φούρνο. Οταν σερβίρω πασπαλίζω με μαϊντανό. έγινε δηλαδή υπέροχα νόστιμο.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγη είναι του Валери Тенджов

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθάκια ψημένα με ντομάτες και τυρί.
Επόμενο άρθροΠίτσα με πατάτες χωρίς ψωμί! Εύκολη και νόστιμη!