Γύρος κοτόπουλου σε σπιτική σούβλα
Υλικά
1 κιλo μπούτια κοτόπουλου
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 λεμόνι, ξύσμα και χυμό
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κσ αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
1 κουταλάκι πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα μπούτια του κοτόπουλου στη μέση και τα προσθέτουμε σε ένα μπολ με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαριναριστεί έως και 12 ώρες.
Σπιτική Σούβλα:
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 ξύλινα σουβλάκια
Κόψτε το κρεμμύδι πάνω και κάτω σε φέτες και χρησιμοποιήστε το πιο χοντρό μέρος (την μέση).
Στρώνουμε ένα ταψί λαμαρίνα με αλουμινόχαρτο βάζουμε το κρεμμυδι και καρφώνουμε δύο ξύλινα σουβλάκια.
Καρφωστε το κοτόπουλο σας στην σπιτικη σουβλα
και μετά ψήστε σε φούρνο στους 180°C μέχρι το εσωτερικό να φτάσει τους 75°C.
Μόλις κρυωσει, κόψτε το κοτόπουλο από τη σούβλα.
Τζατζίκi:
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1/3 αγγούρι, τριμμένο και στραγγισμένο
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
1/2 λεμόνι, χυμό
1 κουταλάκι του γλυκού άνηθο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Συνδυάστε όλα τα υλικά.
Επιπλέον Συστατικά:
6 πίτες ζεστασμένες
2 ντοματίνια κομμένα σε κύβους για την επικάλυψη
1/2 αγγούρι, κομμένο σε κύβους για την επικάλυψη
1/4 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους για την επικάλυψη
1/2 φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα
Απλώστε τζατζίκι σε μια ζεστή πίτα και προσθέστε το κοτόπουλο σε φέτες. Ριχνουμε κόκκινο κρεμμύδι σε κυβάκια, αγγούρια, ντομάτες, φέτα και περιχύνουμε με τζατζίκι.
Απολαμβάνω!
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Γύρος κοτόπουλου
Ο γύρος κοτόπουλου είναι διάσημος σε όλο τον κόσμο και αγαπητός από τους ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη.
Αυτή η συνταγή με γύρο κοτόπουλο, είναι όσο πιο κοντά στην πρωτότυπη και την αυθεντική συνταγή γίνεται με εκπληκτικά μαριναρισμένο και ψημένο στήθος κοτόπουλου στην τελειότητα που είναι υγρό και γευστικό.
Το κοτόπουλο μας είναι μαριναρισμένο με τα αυθεντικά μυρωδικά που χρησιμοποιούνται στην ελληνική κουζίνα, θυμάρι, ρίγανη, γλυκιά πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, χυμός λεμονιού και ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια σερβίρεται σε τέλεια τραγανό, αλλά τραγανό πιτόψωμο, με φρέσκες ντομάτες, κρεμμύδια και γενναιόδωρη ποσότητα τζατζίκι.
Θα χρειαστείτε για σερβίρισμα 3 ατόμων
800gr στήθος κοτόπουλου κομμένο σε χοντρές φέτες.
3 πίτες
2 ντομάτες
1 κρεμμύδι
1/2 χυμό λεμονιού
30ml ελαιόλαδο
Για τα μπαχαρικά χρειαζόμαστε:
1 κουταλιά, ρίγανη, θυμάρι, γλυκιά πάπρικα
1/2 κουταλιά, αλάτι, σκόρδο, μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Πρέπει να ανακατέψουμε όλα τα υλικά μαζί για να μαρινάρουμε το κοτόπουλο και να αφήσουμε όλη τη νύχτα στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα σοτάρουμε ή ψήνουμε σε καυτό τηγάνι για 7-10 λεπτά και σερβίρουμε στην τραγανή πιττα μας που είναι γεμισμένη
με ντομάτες, κρεμμύδια, τζατζίκι και τα ζουμερά κομμάτια κοτόπουλου μας.
Μερικές φορές προσθέστε τηγανητές πατάτες!
Ποτέ δεν μου άρεσε αυτό… είναι προαιρετικό, αλλά σίγουρα όχι απαραίτητο.
Αυτή η συνταγή ετοιμάζεται και μαγειρεύεται σε λιγότερο από 20 λεπτά ανάλογα με το γούστο σας.