Γρήγορη Τυρόπιτα

Θέλετε μία αφράτη και Γρήγορη Τυρόπιτα αλλά δεν έχετε πολύ χρόνο. Αυτή η εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο είναι η τέλεια επιλογή ακόμη και για τους πιο αρχάριους στην κουζίνα! Η τέλεια επιλογή και για το σχολείο.

Υλικά

1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 κεσεδάκι σπορέλαιο
3 αυγά
λίγο αλάτι πιπέρι
1 κεσεδάκι φαρίνα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέκιν
1/2 κεσεδάκι γκούντα τριμμένο
1 κομμάτι φέτα

Εκτέλεση

Για την τυρόπιτα 🌺 Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, σπορέλαιο και τα χτυπάμε με το μίξερ.!!
Ρίχνουμε τ αυγά λίγο αλάτι πιπέρι και συνεχίζουμε το χτύπημα.!!
Προσθέτουμε την φαρίνα και το μπέκιν και συνεχίζουμε το χτύπημα.!!
Ρίχνουμε μισό κεσεδάκι γκούντα τριμμένο την φέτα την σπάμε με το χέρι μας και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.!!
Λαδώνουμε ελαφρά ένα πυρέξ βάζουμε την τυρόπιτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 210 βαθμούς περίπου μισή ώρα μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα πάνω και κάτω.!!

smart

Καλή όρεξη σε όλους.!! 🌺🌺

H συνταγή είναι της Αγγελικη Πλατη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Η πρασοτυρόπιτα !!

Υλικά

για την ζύμη.
1200 αλεύρι γοχ.
3κσ ελαιόλαδο.
2κσ ξύδι.
1κγ μπεικιν.
2 κσ περίπου αλάτι.

για την γέμιση

1 κιλο πράσα ψιλοκομμένα
400 γρ. τυρί αγελαδινό
έλαιολαδο
αλάτι
πιπερι μαύρο.
βουτυρο.

Εκτέλεση

Σε μια μπασίνα εριξα όλα τα υλικά και Νερό έβαλα με το μάτι μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι κανονικό και να μη κολλάει στα χέρια
Έκοψα την ζυμη σε 12 μπαλάκια. Τα άνοιξα μικρές πιτουλες και τρία τρία τα βουτυρώσα.
Τα άνοιξα μετα σε ένα μεγάλο φύλλο και το έβαζα στο ταψί της κουζίνας.
Έριξα ελαιόλαδο και γέμιση από πρασα και τυρί αγελαδινό. Συνέχισα αυτή την διαδικασία μέχρι να ανοίξω όλες τις πιτουλες σε φύλλο .
Στο τελευταίο φύλλο έβαλα αρκετό ελαιόλαδο και έψησα στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.

Καλή Απόλαυση.

Προηγούμενο άρθροΜπατζίνα με φέτα και κολοκύθα
Επόμενο άρθροΚοτόπιτα σουφλέ με μανιτάρια, πιπεριές και φέτα: Η ιδανική συνταγή για ένα γιορτινό τραπέζι