Χοιρινή τηγανιά με σως γιαουρτιού

Η χοιρινή τηγανιά με σως γιαουρτιού αποτελεί ένα πιάτο που συνδυάζει ιδανικά την πλούσια γεύση του χοιρινού με την δροσιά και την οξύτητα του γιαουρτιού.

  • Γεύση: Η σως γιαουρτιού δίνει μια δροσιστική νότα στο πιάτο, εξισορροπώντας την λιπαρότητα του χοιρινού.
  • Υφή: Η σως αγκαλιάζει το κρέας, αφήνοντάς το ζουμερό και τρυφερό.
  • Ευκολία: Το πιάτο είναι εύκολο στην παρασκευή του και δεν απαιτεί ιδιαίτερες μαγειρικές δεξιότητες.
  • Ποικιλία: Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα υλικά στη σως γιαουρτιού, όπως άνηθο, αγγούρι, σκόρδο ή μυρωδικά της αρεσκείας σας, για να δημιουργήσετε τη δική σας μοναδική γεύση.
  • Υγιεινή: Η σως γιαουρτιού αποτελεί μια εναλλακτική λύση στις κλασικές σάλτσες με βάση το λάδι, προσθέτοντας λιγότερα λιπαρά στο πιάτο.

Συμβουλές:

  • Χρησιμοποιήστε χοιρινό μπούτι ή σπάλα, κομμένο σε μέτρια προς μεγάλα κομμάτια.
  • Σοτάρετε το κρέας σε δυνατή φωτιά, για να δημιουργήσετε μια ωραία κρούστα.
  • Αφήστε το κρέας να ψηθεί καλά, χωρίς να στεγνώσει.
  • Φτιάξτε τη σως γιαουρτιού λίγο πριν το σερβίρισμα, για να διατηρήσει την δροσιά και την υφή της.
  • Σερβίρετε με ρύζι ή πιλάφι, ψητά λαχανικά ή σαλάτα.

Συνοψίζοντας:

Η χοιρινή τηγανιά με σως γιαουρτιού αποτελεί μια γευστική και δροσιστική επιλογή για το μεσημεριανό ή το βραδινό σας γεύμα. Είναι εύκολη στην παρασκευή, προσφέρει ποικιλία γεύσεων και αποτελεί μια υγιεινή επιλογή.

Βαθμολογία: 4.5/5

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή!

Υλικά!!

800γρ χοιρινή σπάλα σε χοντρά κομμάτια
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
6 κ.σ λάδι
2 κ.σ μουστάρδα
,μισό ποτήρι λευκό κρασί
χυμό από 2 λεμόνια
Αλατοπίπερο
μπούκοβο
,λίγη ρίγανη
Ηλιέλαιο για να να βράσουμε το κρεας

Εκτέλεση

Πλένω το κρέας και το βράζω (από το πρωί αν έχω τραπέζι το βράδυ να το βρω έτοιμο..έτσι κερδίζω χρόνο γιατί το χοιρινό θέλει το χρόνο του .Μέσα σε ρηχή κατσαρόλα με ηλιέλαιο να καλύπτει το κρέας στο μισό του βράζω το χοιρινό για μισή ώρα .Το σουρωνω και το ροδοκοκκινιζω σε τηγάνι με το ελαιόλαδο αλατοπίπερο σβήνω με κρασί και προσθέτουμε ρίγανη και μπούκοβο
Για τη σως σε μπολ αναμιγνύουμε το γιαούρτι 2 κ.σ ελαιόλαδο μουσταρδα λεμόνι το χυμό τους και ξύσμα και ρίγανη .Συνοδεύω με πατάτες τη τηγανιά και προσθέτουμε τη σως.

Η Συνταγή είναι της Theni Sotiropoulou

Προηγούμενο άρθροΣοκολατάκια νουκατ με αμύγδαλα και χαλεπιανά: Μια παραδοσιακή συνταγή με μοντέρνα ματιά
Επόμενο άρθροΜπισκοτάκια βουτύρου: Λιώνουν στο στόμα