Kοτόπουλο σε σάλτσα κρέμας γάλακτος

Υλικά :

κοτόπουλο – 1,5 κιλό
αλάτι, πιπέρι
καρύκευμα για κοτόπουλου – 1 κουταλιά της σούπας
Σπορέλαιο + 2 κουταλιές της σούπας για τη μαρινάδα
κρεμμύδι – 2 κεφάλια
κρέμα γάλακτος – 150 ml
νερό – 50 ml
σκόρδο – 2 σκελίδες
πράσινα μπαχαρικά για γεύση (άνηθος – δυόσμο – δενδρολίβανο)

Παρασκευή:

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο, το κόβουμε σε μερίδες (αν δεν χρησιμοποιούμε έτοιμα μπούτια), μετά το στεγνώνουμε και το μαρινάρουμε:
Το τρίβουμε καλά με αλάτι, πιπέρι και καρύκευμα κοτόπουλου, μετά ρίχνουμε λίγο λάδι στα χέρια μας και το τρίβουμε όλο καλά
και από τις δύο πλευρές. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις μερίδες του κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν  και από τις δύο πλευρές. Βγάζουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο.

Στο υπόλοιπο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει, μετά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και μετά βάζουμε μέσα τις μερίδες του κοτόπουλου. Καλύψτε το τηγάνι με
ένα καπάκι και μαγειρέψτε το κρέας μέχρι να μαλακώσει και να πήξει ελαφρά η σάλτσα. Στη μέση του μαγειρέματος, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο σκόρδο και τέλος – με φρέσκα μπαχαρικά.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο περιχυμένο με την αρωματική σάλτσα κρέμας.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΓιουβαρλάκια Φρικασέ Λέσβου
Επόμενο άρθροΠασχαλινό Κέικ Βανίλια χωρίς ζύμη