Τα κεφτεδάκια ψωμιού παρασκευάζονται με μπαγιάτικο ψωμί που μουλιάζεται σε γάλα ή νερό, αυγά, τυρί, και μυρωδικά. Το αποτέλεσμα είναι αφράτοι και νόστιμοι κεφτέδες
Υλικά:
- 1 ψωμί μπαγιάτικο
- 3 αυγά
- 1 σακουλάκι πεκορίνο τριμμένο
- 1 κρεμμύδι μεγάλο
- Αλάτι και πιπέρι
- Φρέσκο άνηθο (προαιρετικά)
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
- Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό για να μαλακώσει. Το στραγγίζουμε καλά και το θρυμματίζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τα αυγά, το πεκορίνο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το αλάτι, το πιπέρι και τον άνηθο (αν θέλουμε). Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά κεφτεδάκια.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
- Τα βγάζουμε από το τηγάνι σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε ζεστά.
Συμβουλές:
- Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα και άλλα υλικά που σας αρέσουν, όπως τριμμένη φέτα, ψιλοκομμένα μυρωδικά (μαϊντανό, δυόσμο), ρίγανη ή θυμάρι.
- Αντί για τηγάνισμα, μπορείτε να ψήσετε τα κεφτεδάκια στο φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Μπορείτε να σερβίρετε τα κεφτεδάκια με ντοματοσαλάτα, τζατζίκι ή σως γιαουρτιού.
Καλή όρεξη!
H συνταγή είναι της κας Χρυσουλα Σταμπελου και η εκτέλεση της κας Katerina Sergi