Κεφτεδάκια Ψωμιού

Υλικά:

  • 1 ψωμί μπαγιάτικο
  • 3 αυγά
  • 1 σακουλάκι πεκορίνο τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκο άνηθο (προαιρετικά)
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

  1. Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό για να μαλακώσει. Το στραγγίζουμε καλά και το θρυμματίζουμε σε ένα μπολ.
  2. Προσθέτουμε τα αυγά, το πεκορίνο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το αλάτι, το πιπέρι και τον άνηθο (αν θέλουμε). Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  3. Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά κεφτεδάκια.
  4. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  5. Τα βγάζουμε από το τηγάνι σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε ζεστά.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα και άλλα υλικά που σας αρέσουν, όπως τριμμένη φέτα, ψιλοκομμένα μυρωδικά (μαϊντανό, δυόσμο), ρίγανη ή θυμάρι.
  • Αντί για τηγάνισμα, μπορείτε να ψήσετε τα κεφτεδάκια στο φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  • Μπορείτε να σερβίρετε τα κεφτεδάκια με ντοματοσαλάτα, τζατζίκι ή σως γιαουρτιού.

Καλή όρεξη!

H συνταγή είναι της κας Χρυσουλα Σταμπελου και η εκτέλεση της κας  Katerina Sergi

Προηγούμενο άρθροΠρασοσπανακοπιτα Σφολιάτας
Επόμενο άρθροΜπουκίτσες χοιρινού κρασάτες: Μια κλασική γεύση που δε θα βαρεθείτε ποτέ!