Kέικ με κρέμα καραμελε

Το κέικ με κρέμα καραμελέ είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους λάτρεις της γλυκιάς και αρωματικής γεύσης της καραμέλας. Η απαλή και κρεμώδης κρέμα καραμέλας συνδυάζεται τέλεια με την αφράτη υφή του κέικ, δημιουργώντας έναν απολαυστικό συνδυασμό γεύσεων.

Μπορείτε να το απολαύσετε σαν επιδόρπιο με έναν φλιτζάνι καφέ ή τσαγιού, ή ακόμη και σαν γλυκό πρωινού. Αυτό το γλυκό σίγουρα θα σας ενθουσιάσει!

  • Υπέροχη γεύση: Η ισορροπία μεταξύ της κρέμας, του παντεσπανιού και της καραμέλας είναι τέλεια. Η κρέμα είναι βελούδινη και πλούσια, το παντεσπάνι αφράτο και η καραμέλα έχει την τέλεια ισορροπία γλυκιάς και πικάντικης γεύσης.
  • Εύκολη προετοιμασία: Η συνταγή είναι απλή και εύκολη να την ακολουθήσετε, ακόμη και για αρχάριους ζαχαροπλάστες.
  • Εντυπωσιακή εμφάνιση: Το κέικ είναι πανέμορφο και σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.
  • Πολυχρηστικό: Μπορείτε να το σερβίρετε ως επιδόρπιο, ως γλυκό για το πρωινό ή ως κέρασμα σε ένα πάρτι.

Υλικά

Κέικ
350γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ.ζαχαρη – 120γρ.κακαο
1/2 κούπα σπορελαιο
300ml γαλα-2 βανίλιας
3 αυγά

Κρέμα
400γρ ζαχαρουχο γάλα
400γρ γάλα εβαπορε
3 αυγα
1 βανίλια
1 συσκευασια έτοιμο σιρόπι καραμέλα

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε καλά τη φόρμα και ρίχνουμε το σιρόπι της καραμέλας στο πάτο της φόρμας, στη συνέχεια ετοιμάζουμε το μείγμα του κέικ, και το ρίχνουμε πάνω στην καραμέλα συνεχίζουμε, χτυπάμε το ζαχαρούχο με το εβαπορέ τα αυγά ,και τη βανίλια ,για τρία λεπτά και τη βάζουμε πάνω από το κέικ σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο τη φόρμα και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε ένα βαθύ ταψί με βραστο νερό και το ψήνουμε για μία ώρα στους 180 βαθμούς αέρα,έπειτα το αφήνουμε να κρυώσει πάρα πολύ καλά και τον αποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα και το διατηρούμε στο ψυγείο

κέικ με κρέμα καραμελέ

Kαλή σας επιτυχία 🥰

Η Συνταγή είναι της Ioanna Koulouri

Προηγούμενο άρθροΠάστα ταψιού σοκολάτας: Αφήστε τη σοκολάτα να σας κυριεύσει
Επόμενο άρθροΣοφρίτο Κερκυραϊκό: Ωδή στο σκόρδο και το μοσχάρι