Μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για ένα κέικ με πλούσια γεύση πορτοκαλιού. Το μυστικό; Χρησιμοποιούμε ολόκληρο το πορτοκάλι, φλούδα και όλα τα υπόλοιπα!
Υλικά:
1 μεγάλο πορτοκάλι (βιολογικό αν είναι δυνατόν)
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
4 αυγά
Περίπου 1 πακέτο αλεύρι για όλες τις χρήσεις που φουσκώνει
Τρούφα σοκολάτας (προαιρετικά, για γαρνίρισμα)
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα για κέικ.
Πλένετε καλά το πορτοκάλι και το πολτοποιείτε ολόκληρο, μαζί με τη φλούδα, σε ένα μπλέντερ ή στον πολυκόπτη μέχρι να γίνει μια λεία πάστα.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το πολτοποιημένο πορτοκάλι και το καλαμποκέλαιο και ανακατεύουμε καλά.
Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι, κοσκινίζοντάς το, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και να έχουμε μια λεία ζύμη.
Αν θέλετε, προσθέτετε την τρούφα στο μείγμα και ανακατεύετε.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα
και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45-50 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι που το βυθίζουμε στο κέντρο του κέικ.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς στη φόρμα πριν το ξεφορμάρουμε.
H Συνταγή είναι της κας Afrodite Kalogiroy