Το κέικ σοκολάτας του Gotvimkd είναι μια απόλαυση για τους λάτρεις της σοκολάτας. Η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη, και το αποτέλεσμα είναι ένα υγρό και αφράτο κέικ με πλούσια γεύση σοκολάτας.
Υλικά
για παντεσπανι:
2 αυγά
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 βανίλια
10 κουταλιές της σούπας νερό
12 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας κακάο σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
για παντεσπανι:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε το νερό και ανακατέψτε.
Κοσκινίστε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και προσθέστε τα στο μείγμα.
Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
Χωρίστε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη και ψήστε δύο ξεχωριστές κρούστες (μετα θα τις κοψουμε στα 4).
Αφήστε να κρυώσουν.
Υλικά
για Γέμιση:
1 λίτρο γάλα
200 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια κουβερτούρα
250 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
250 γραμμάρια αλεσμένα καρύδια
Εκτέλεση:
για την γέμιση
Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το γάλα.
Προσθέστε τη ζάχαρη και την κουβερτούρα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη.
Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί το βούτυρο.
Προσθέστε τα αλεσμένα καρύδια και ανακατέψτε καλά.
Υλικά
για Γλάσο:
120 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος
80 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Χτυπήστε με την κρεμα γάλακτος μέχρι να γίνει πηχτή.
Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα στην σαντιγί και ανακατέψτε καλά.
Συναρμολόγηση:
Κόψτε κάθε κρούστα σε δύο ίσα μέρη, για να έχετε συνολικά 4 κρούστες.
Τοποθετήστε μια κρούστα σε κατσαρολα στρωμένο με μεβρανη.
Απλώστε μια στρώση από τη υγρή γέμιση πάνω στο παντεσπάνι.
Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα παντεσπανια και γέμιση, τελειώνοντας με ενα παντεσπανι.
Καλύψτε το κέικ με το γλάσο.
Αφήστε το κέικ στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν το σερβίρετε.
Συμβουλές:
Μπορείτε να προσθέσετε 1 κουταλιά της σούπας ρούμι ή κονιάκ στη γέμιση για επιπλέον γεύση.
Μπορείτε να διακοσμήσετε το κέικ με τριμμένη σοκολάτα, καρύδια ή σαντιγί.
Καλή όρεξη!
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Kέικ μπανάνας με σοκολάτα και κακάο
Γεύση:
- Το κέικ ήταν υπέροχο! Η γεύση της μπανάνας ήταν τέλεια ισορροπημένη με τη σοκολάτα και το κακάο.
- Η σοκολάτα πρόσθετε μια πλούσια γεύση, ενώ το κακάο έδινε μια ελαφριά πικράδα που έκανε το κέικ ακόμα πιο νόστιμο.
- Η ζύμη ήταν υγρή και αφράτη, και το κέικ είχε ωραίο άρωμα.
Υφή:
- Το κέικ ήταν τέλεια ψημένο, με ωραία κρούστα και μαλακό εσωτερικό.
- Η ζύμη ήταν αφράτη και ελαφριά, και δεν ήταν καθόλου στεγνή.
- Το κέικ έκοβε εύκολα και δεν θρυμματιζόταν.
Εμφάνιση:
- Το κέικ είχε ωραίο χρώμα, χάρη στο κακάο.
- Η κρούστα ήταν ελαφρώς ψημένη και έδωσε στο κέικ μια ωραία όψη.
- Μπορείτε να το γαρνίρετε με σαντιγί, τριμμένη σοκολάτα ή φρέσκα φρούτα.
Συνολικά:
- Το κέικ μπανάνας με σοκολάτα και κακάο είναι ένα υπέροχο γλυκό που είναι εύκολο να φτιάξετε και θα αρέσει σε όλους.
- Είναι ιδανικό για πρωινό, brunch, ή σαν επιδόρπιο.
- Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα!
Υλικά:
- 125 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 3 αυγά
- 120 γραμμάρια αλεύρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο εσπρέσο
- 2 κουταλιές της σούπας τριμμένα αμύγδαλα
- Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο
- 100 γραμμάρια κουβερτούρα
- 1 μπανάνα
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
- Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέστε τα αυγά ένα προς ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
- Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο, το εσπρέσο, τα τριμμένα αμύγδαλα και το ξύσμα λεμονιού.
- Προσθέστε τα σιγά σιγά στο μείγμα του βουτύρου και ανακατέψτε καλά.
- Ψιλοκόψτε την κουβερτούρα και ρίξτε την στο μείγμα.
- Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα για κέικ.
- Ρίξτε το μισό μείγμα στη φόρμα.
- Κόψτε τη μπανάνα σε φέτες και τοποθετήστε τες πάνω στο μείγμα.
- Καλύψτε με το υπόλοιπο μείγμα.
- Ψήστε το κέικ για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να βεβαιωθείτε ότι είναι έτοιμο (χρησιμοποιήστε ένα ξυλάκι για να το ελέγξετε).
- Αφήστε το κέικ να κρυώσει καλά πριν το ξεφορμάρετε.
Η Συνταγή είναι της vkusnoteka
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Σοκολατένιο Kέικ Μπανάνας
Το σοκολατένιο κεικ μπανανς είναι γρήγορο και εύκολο, υγρό και σοκολατένιο-πεντανόστιμο. Το κουρκούτι είναι εμποτισμένο με κακάο και με κομματάκια σοκολάτας. Εξαιρετικό για απογευματινό σνακ ή τσάι.
Συστατικά:
• 1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1/4 φλιτζάνι σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
• 3/4 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
• 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
• 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 3 μεγάλες ώριμες μπανάνες, πολτοποιημένες
• 1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο
• 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
• 1/3 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
• 1/2 φλιτζάνι ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας
••Γκανάζ σοκολάτας
• 250 γραμμ. κουβερτούρα καλής ποιότητας ψιλοκομμένη
• 250 ml κρέμα γάλακτος
• 1 κ.σ. βούτυρο
• 1 βανίλια
Οδηγίες:
• Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε ένα ταψί 5×9 ιντσών.
• Τοποθετήστε τις πολτοποιημένες μπανάνες σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέστε το χτυπημένο αβγό και το εκχύλισμα βανίλιας.
• Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ.
• Προσθέστε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα της μπανάνας. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν, ανακατεύουμε τα κομματάκια σοκολάτας.
• Ρίξτε τη ζύμη σε μια έτοιμη φόρμα.
• Ψήστε για 55-60 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή η οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει.
• Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
Αφαιρέστε απαλά το κεικ από την φόρμα και τοποθετήστε το σε μια σχάρα να κρυώσει εντελώς. Περιχύστε με γκανάζ σοκολάτας από πάνω αν θέλετε.
• Γκαναζ
Ψιλοκόβουμε και βάζουμε σε ένα δοχείο με καπάκι την κουβερτούρα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί πολύ. (Μόλις αρχίσει να κοχλάζει γύρω γύρω στα τοιχώματα αφαιρούμε από τη φωτιά και περιχύνουμε τη σοκολάτα).
Βάζουμε το καπάκι και αφήνουμε για 3 λεπτά. Ανοίγουμε το καπάκι έπειτα και ρίχνουμε και το βούτυρο και τη βανίλια και με ένα σύρμα ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να σχηματιστεί μια γυαλιστερή και ομοιογενής κρέμα. Στην αρχή θα φαίνεται σαν να έκοψε αλλά συνεχίζοντας το ανακάτεμα θα ομογενοποιηθεί.
Καλη Απόλαυση !