Κέικ με γλασσο λεμονιου

Υλικα

για το Κέικ

280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ. αλεύρι αμυγδάλου (μπορεί να αντικατασταθεί από αλεύρι για όλες τις χρήσεις)
½ κουταλάκι αλάτι
225 γρ. βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
450 γρ. ζάχαρη
Λεπτοκομμένο ξύσμα από 2 λεμόνια
4 αυγά
125 ml γάλα
50 γρ. σπόροι παπαρούνας

Για το σιρόπι Λεμονιού

200 γρ. ζάχαρη
125 ml φρέσκος χυμός λεμονιού (από 2 λεμόνια περίπου)

Για την επικάλυψη κρεμας λεμονιού

175 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές φρέσκος χυμός λεμονιού
Σπόροι παπαρούνας για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.

Για το κέικ

Ανακατεύετε μαζί το αλεύρι για όλες τις χρήσεις , το αλεύρι αμυγδάλου και το αλάτι και βάζετε το μείγμα στην άκρη.
Χτυπάτε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού σε υψηλή ταχύτητα για 3 περίπου λεπτά.
Χτυπάτε τα αυγά ένα ένα , ανακατεύοντας κάθε φορά καλά πριν προσθέσετε το επόμενο.
Προσθέτετε σταδιακά τα ξηρά υλικά και το γάλα, ανακατεύοντας, μέχρι να χυλώσει το μείγμα.
Προσθέτετε τους σπόρους παπαρούνας ανακατεύοντας πολύ αργά, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
Βουτυρώνετε μια μεγάλη φόρμα (24cm / 2 λίτρων) και ρίχνετε μέσα τον χυλό.
Ψήνετε για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει – δοκιμάστε το τρυπώντας το με ένα ξύλινο καλαμάκι μέχρι τη μέση.. θα πρέπει να βγαίνει καθαρό από το κέικ.
Αφήνετε το κέικ στην άκρη για 10 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνετε επάνω του το καυτό σιρόπι λεμονιού.

για το σιρόπι λεμονιού
Εν τω μεταξύ, αφήνετε τον χυμό λεμονιού με τη ζάχαρη να βράσουν για περίπου 1 λεπτό και στη συνέχεια σβήνετε τη φωτιά.
Περιχύνετε το κέικ με το σιρόπι χωρίς να το αφαιρέσετε από τη φόρμα.
Αφήνετε το κέικ να κρυώσει εντελώς, πριν να ρίξετε το γλάσο.

για το γλασσο λεμονιου
Ανακατεύετε μαζί τη ζάχαρη άχνη με τον χυμό λεμονιού, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει λείο.
Αφαιρείτε το κέικ από τη φόρμα και απλώνετε το γλάσο λεμονιού από πάνω με ένα μικρό μαχαίρι επάλειψης.
Πασπαλίζετε με τους σπόρους παπαρούνας και το αφήνετε να στεγνώσει πριν το σερβίρισμα.

Αυτό το κέικ με το υπέροχο άρωμα λεμονιού, είναι ιδανικό για να συνοδεύσετε με αυτό το τσάι ή τον καφέ σας.

Προηγούμενο άρθροΜαμαδίστικο Γλυκό Ψυγείου Λεμονιού
Επόμενο άρθροΣπανακόπιτα χωρίς φύλλο εύκολη και νόστιμη!!!😋😋