Το Αλμυρό Κέικ είναι μία ευχάριστη έκπληξη για τον ουρανίσκο, καθώς συνδυάζει την αφράτη υφή του κέικ με την πλούσια γεύση των τυριών, των αλλαντικών και των λαχανικών. Είναι ένα φαγητό που εγώ αγαπώ να φτιάχνω γιατί είναι ευέλικτο και αρέσει σε όλους!

Υλικά

4 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1/2 κεσεδάκι σπορέλαιο
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κεσεδάκι αλεύρι
1 κεσεδάκι φέτα
1 κεσεδάκι ζαμπόν
1 κεσεδάκι γκούντα
πιπεριές ψιλοκομμένες
αλάτι πιπέρι ρίγανη

Εκτέλεση

Κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Τρίψτε τη γκουντα και την φέτα στη χοντρή μεριά του τρίφτη.
Ψιλοκόψτε το ζαμπόν σε μικρά κυβάκια.
Σε ένα μπολ, χτυπήστε πολύ καλά τα αυγά με το μίξερ ή το σύρμα, ώσπου να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Προσθέστε σταδιακά το το γιαούρτι, το λάδι και ανακατέψτε.
Ρίξτε λίγο-λίγο το αλεύρι στο μίγμα και κάθε φορά φροντίστε να ανακατεύετε καλά για να απορροφηθεί…
Αφού ολοκληρώσετε με το αλεύρι, αλατοπιπερώστε, ρίγανη και ρίξτε το αλλαντικό και το κιτρινο τυρί την φέτα και τις πιπεριές.
Ανακατέψτε απαλά και αδειάστε το μίγμα σε ένα ταψί βουτυρωμένο.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Ψήστε το κέικ για 40-45 λεπτάκια. Δοκιμάστε με ένα μαχαιράκι (μπήξτε το στο κέικ) κι αν βγει στεγνό, τότε το κέικ είναι έτοιμο…
Αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά και κοψτε το. Τρώγεται ζεστό, αλλά και κρύο είναι πολύ νόστιμο.

Μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε με τα υλικά.

Αν δεν σας αρέσει το ζαμπόν, αλλάξτε το και βάλτε μπέικον, γαλοπούλα, ή τέλος πάντων, ό,τι αλλαντικό έχετε στο ψυγείο σας.
Είπαμε, η κουζίνα είναι δημιουργία και η δημιουργία απαιτεί φαντασία.
Φτιάξτε το! Σίγουρα θα το τιμήσουν μικροί και μεγάλοι!.

Tips για το Τέλειο Αλμυρό Κέικ

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Αλμυρό Κέικ σας τέλειο! Μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε με τα υλικά. Αν δεν σας αρέσει το ζαμπόν, αλλάξτε το και βάλτε μπέικον, γαλοπούλα, ή ό,τι αλλαντικό έχετε στο ψυγείο σας. Το ίδιο ισχύει και για τα τυριά – μπορείτε να συνδυάσετε διάφορα κίτρινα τυριά ή ακόμα και να προσθέσετε γραβιέρα για πιο έντονη γεύση. Μην φοβάστε να χρησιμοποιήσετε και άλλα λαχανικά όπως ψιλοκομμένα κολοκυθάκια ή καρότο (προσοχή στην υγρασία). Είπαμε, η κουζίνα είναι δημιουργία και η δημιουργία απαιτεί φαντασία! Φτιάξτε το! Σίγουρα θα το τιμήσουν μικροί και μεγάλοι!

Η Συνταγή είναι της Sevasti Anthoula

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Αλμυρό Κέικ με τυρί

Αλμυρό Κέικ με τυρί

Για πρωινό ή απογευματινό σνακ ετοιμάζω ένα Aλμυρό κέικ με τυρί!

Υλικά:

2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι
5-6 κ.σ. λάδι
1 και 1/3 κούπες αλεύρι
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ στο αλεύρι
πρέζα αλάτι
περίπου 1 κούπα τριμμένο κιτρινο τυρί όχι γεμάτη/ μπορεί να αντικατασταθεί με φέτα/
σπόρους μάραθου ή κύμινο για πασπάλισμα

Τρόποι παρασκευής:

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ μέχρι να αφρατέψουν. Ακολουθούν το γιαούρτι, το λάδι, το αλεύρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι
Προσθέτουμε το τυρί και τους σπόρους και ανακατεύουμε ξανά.
Αδειάζουμε σε ταψί για κέικ με αντικολλητική επικάλυψη και λαδωμένο. Πασπαλίστε από πάνω σπόρους
Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 190°C για 35 λεπτά περίπου. Λαμβάνεται ένα αφράτο αλμυρό κέικ με χρυσή κρούστα.
Μυστική συμβουλή!
Σκεπάζουμε το κέικ στη μέση του ψησίματος με αλουμινόχαρτο για να μην καεί!

Καλή Απόλαυση!
Για περισσότερες γαστρονομικές ιδέες, επισκεφτείτε τη σελίδα της Sofi Mishel