Κέικ τρικολόρε

Το κέικ τρικολόρε είναι ένα υπέροχο κέικ με τρία διαφορετικά χρώματα και γεύσεις. Συνήθως παρασκευάζεται με βάση από βανίλια, σοκολάτα και κακαο. Είναι ένα όμορφο και νόστιμο γλυκό που μπορεί να στολίσει και να γίνει το κέντρο της προσοχής σε οποιαδήποτε εκδήλωση ή γιορτή.

Υλικά

2 κ.σ. κακάο
1 κουτ.γλ μπέικιν πάουντερ
8 κ.σ. λάδι
1,50 κουπες αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
1,50 κουπες ζάχαρη
4 ασπράδια αυγού
4 κρόκους αυγού
3 αυγά

Κούπα 200μλ (η κούπα του Νες Καφε η κόκκινη)

Εκτέλεση

Υπάρχουν 7 αυγά συνολικά, 3 από αυτά είναι ολόκληρα και τα υπόλοιπα 4 χωρίζονται σε κρόκους και ασπράδια.
Γίνονται τρία μείγματα κέικ.

Για το πρώτο μείγμα:
Χτυπάμε με μίξερ 3 ολόκληρα αυγά και 4 κρόκους με 1 κουπα ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα.
Προσθέτουμε το λάδι, 1 κουπα αλεύρι και μπέικιν πάουντερ.
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως. Αυτό το μείγμα χωρίζεται στα δύο μισά.

Για το δεύτερο μείγμα:
Παίρνετε το μισό από το ήδη φτιαγμένο μείγμα του κέικ και προσθέτετε 1 κ.σ. από το κακάο,
ανακατεύοντας καλά.

Για το τρίτο μείγμα:
Χτυπάμε 4 ασπράδια με τα υπόλοιπα μισά φλιτζάνια ζάχαρη και το αλεύρι.
Μια μεγάλη φόρμα για κέικ με τρύπα βουτυρωνετε και πασπαλίζεται με αλεύρι.

Το καφέ μείγμα ρίχνεται ομοιόμορφα πρώτο, μετά το λευκό μείγμα ρίχνεται από πάνω χωρίς ανακάτεμα και πασπαλίζεται με κακάο από μια σήτα για να καλύψει ομοιόμορφα όλο το λευκό μείγμα.
Περιχύνουμε με το πασπαλισμένο κακάο μείγμα προσεκτικά το κίτρινο μειγμα του κέικ (το πρώτο το χωρίσαμε στη μέση).
Το κέικ ψήνεται στους 170 βαθμούς για 40-50 λεπτά, μέχρι να στεγνώσει καλά.
Τώρα ψημένο, το αφήνουμε να κρυώσει και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

ZiZi Kesova

Προηγούμενο άρθροΜπριός με κρέμα ζαχαροπλαστικής και σοκολάτα
Επόμενο άρθροΑρωματικά κουλουράκια με μέλι και σουσάμι