Κιμαδόπιτες σε σχήμα S

Έφτιαξα γρήγορα 3 φύλλα με πλάστη.

Υλικά

3 κρεμμύδια
κορν φλαουερ
400 γρ αλεύρι γ.ο.χ
5 g μαγιά στιγμής για πίτσα
500 γρ ανάμεικτο κιμά, μοσχαρίσιο και χοιρινό
2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Ζεστό νερό
Μπαχαρικά.
Πρόσθεσα λίγο κάρυ, μοσχοκάρυδο, πιπέρι, αλάτι και τσίλι σε σκόνη.
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για απο πάνω πριν το ψήσιμο.

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με το λάδι, σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά, μετά προσθέτουμε το κρέας, τα μπαχαρικά, ροδίζουμε το κρέας με το κρεμμύδι για περίπου 10-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά που απελευθερώνει το κρέας και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό, ζυμώνουμε μέχρι να γίνει λείο, χωρίζουμε σε 3 ίσα μέρη, ανοίγουμε ένα φύλλο ζύμης με έναν πλάστη περίπου 45-50 εκ. χρησιμοποιώντας μόνο το κορν φλαουερ

Γεμίζουμε, τυλίγουμε σε ρολό σχηματιζουμε το S και τοποθετούμε πάνω στο ταψί όπως εγώ, κάνουμε το ίδιο με τα άλλα δύο, αλείφουμε από πάνω το βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο στατικό φούρνο στους 200° για περίπου μισή ώρα.

Καλή Υγεία να έχετε

Η Συνταγή είναι της Le Meravigliose Ricette di Ana

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Γεμιστά κιμαδοπιτάκια στο τηγάνι

κιμαδοπιτάκια

Υλικά

Για την ζύμη:
Αλεύρι -400GR
Νερό – 250 ml
Αλάτι – 1 κουταλάκι του γλυκού
Φυτικό λάδι – 4 κουταλιές της σούπας

Για γέμιση:

κιμά – 500g
Πατάτες – 2τμχ τριμμένες
Κρεμμυδάκι – 1 τμχ ψιλοκομμένο
κρεμμύδι – 1 τεμάχια λιωμένο στο μπλεντερ
αλάτι για γεύση
χόρτα – άνηθο και κόλιαντρο ψιλοκόμένο
φυτικό λάδι – 2 κουταλιές της σούπας
μπαχαρικά – κύμινο, πάπρικα, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα πιάτο ρίχνουμε το αλεύρι, αλάτι , λάδι και σιγα σιγα ρίχνουμε νερό και ανακατεύουμε
μέχρι να πάρουμε μία ζύμη μαλακή και λεία δεν κολάει στα χέρια και το σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και το αφήνουμε για μισή ώρα

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της γέμισης και τα ζυμώνουμε σε κεφτεδάκια.


Βγάζουμε την ζύμη στον πάγκο μας αλευρώνουμε και ζυμώνουμε λίγο και χωρίζουμε 12 ίσα
κομμάτια και τα κάνω μπαλάκια.
Ανοίγω τα μπαλάκια σε πιτάκια και τυλίγω μέσα τα κεφτεδάκια και τα πλατιάζω με την παλάμη.


Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά με 2-3 κσ λάδι αρχίζουμε να τηγανίζουμε και τις γυρίζουμε και από τις 2 πλευρές. Βγάζουμε σε ένα πιατο αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και σερβίρουμε.

Καλή Απόλαυση

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΜικρά μπισκότα με νουτέλα…εάν έχετε ακαταμάχητη επιθυμία για κάτι γλυκό
Επόμενο άρθροΣκορδόψωμο με μοτσαρέλα