Κιμαδόπιτες κοτόπουλου

Όταν χρειάζομαι κάτι νόστιμο και γρήγορο με μια νόστιμη γέμιση αυτές οι κιμαδόπιτες με σώζουν.
Σήμερα έφτιαξα νόστιμες κιμαδόπιτες με σφολιάτα με μια υπέροχη γέμιση.
Ακόμη και όταν κρύσουν μπορούν να ζεσταθούν στο φούρνο μικροκυμάτων, παραμένουν μαλακές και νόστιμες.

Υλικά – Εκτέλεση

Πρώτα, προετοιμάζω τη γέμιση:

– Ψιλοκόβω 1-2 κρεμμύδια και τα τηγανίζω μέχρι να ροδίσουν σε φυτικό λάδι.
– προσθέτω 500 γραμμάρια κιμά κοτόπουλου στα τηγανητά κρεμμύδια, προσθέτω αλάτι, καυτερό πιπέρι, κάρυ και μαγειρεύω μέχρι να είναι έτοιμο το κρέας, ανακατεύοντας κατά διαστήματα

Μην παραμαγειρεύετε τον κιμά, ώστε να υπάρχει λίγο υγρό για να είναι ζουμερός
– Ξεφλουδίστε 2-3 ντομάτες (ανάλογα με το μέγεθος), κόψτε τις σε κύκλους ή κύβους όπως θέλετε
– Τρίψτε 120 γραμμάρια τυρί κίτρινο σε χοντρό τρίφτη.

Σφολιάτα 500 γρ.
– ξεπαγώνουμε, λιώνουμε, χωρίζουμε σε 12 κομμάτια
– βάλτε λίγο τυρί σε κάθε κομμάτι ζύμης, στη συνέχεια κιμά, ντομάτες και λίγο ακόμα τυρί από πάνω

κιμαδόπιτες

και σφραγίστε τη ζύμη από τις τέσσερις πλευρές.

κιμαδόπιτες

– ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 180* 30 λεπτά

κιμαδόπιτες

ΚΑΛΉ ΌΡΕΞΗ 🤗🤗🤗🤗

ΠΗΓΗ: Надія Тимків

Προηγούμενο άρθροΨωμί Γάστρας: Η Παραδοσιακή Συνταγή
Επόμενο άρθροΜπουρεκάκια στο Τηγάνι: Κροκάν από Έξω, Ζουμερά από Μέσα!