ΥΛIΚΑ

  • 2 μεγάλα κολοκυθάκια, τριμμένα στον τρίφτη
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 100 γρ. απλό αλεύρι
  • 1 κγ μπεικιν παουντερ
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα μπάρμπεκιου
  • Μαγιονέζα για διακόσμηση
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετήστε τα τριμμένα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι σε ένα μπολ με 1 κουταλάκι αλάτι, ανακατέψτε και αφήστε το στην άκρη για 20 λεπτά για να τραβήξει τα υγρά. Στη συνέχεια στίψτε με τα χέρια να φύγει όλο το νερό.

Βάλτε το αλεύρι και το μπεικιν παουντερ σε ένα μπολ. Προσθέστε τα αυγά και 2 κούπες κρύο νερό αλατίστε και χτυπήστε ελαφριά. Προσθέστε το μίγμα του κολοκυθιού, ρίξτε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατέψτε καλά.

Βάλτε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε σε παρτίδες κουταλιές της σούπας από το μείγμα στο τηγάνι και τηγανίζετε για 3 λεπτά κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν.

Για να το σερβίρετε, βάλτε πάνω από κάθε κεφτέ σάλτσα μπάρμπεκιου και λωρίδες μαγιονέζας.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΦέτα ψητή με μέλι και σουσάμι…
Επόμενο άρθροΤούρτα Σοκολάτας με αμύγδαλο…εύκολο για όλους