Κώκ Ταψιού το Ανεπανάληπτο
Η Συνταγή είναι του pastry chef Stratos Petrou
Υλικά για Ταψί Κουζίνας
Για το Παντεσπάνι
160 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
5 αυγά
20 γρ Μπεικιν παουντερ
3 βανίλιες
20 γρ νερό
Για την Κρέμα
2,500 γρ Γάλα πλήρες
170 γρ Κορν φλαουερ
600 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
5 κρόκοι Αυγών
3 βανίλιες
Για το Γλάσο
170 γρ Γάλα Εβαπορέ
200 γρ Σοκολάτα Κουβερτούρα
Εκτέλεση
Πάμε να φτιάξουμε το γρηγορότερο παντεσπάνι στον κάδο του μίξερ ή με το μίξερ χειρός ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε για 4 λεπτάκια να ανακατευτούν.
Μετά το τετράλεπτο αποσύρουμε και ρίχνουμε το μείγμα από το παντεσπάνι σε βουτυρωμένο Ταψί Της κουζίνας που είναι το μεγάλο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 15 λεπτά ακριβώς.
Λόγω ποσότητας ψήνεται πολύ γρήγορα και γίνεται λεπτό.
Πάμε να φτιάξουμε την κρέμα που είναι πανεύκολη και γίνεται σε χρόνο-ρεκόρ η ποσότητα είναι λίγο μεγάλη επειδη χρησιμοποιώ το ταψί κουζίνας. Στην κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα την ζάχαρη το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε να διαλυθούν πολύ καλά
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις βανίλιες τους κρόκους αυγών και ανακατεύουμε. Ανάβουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και ανακατεύουμε συνεχώς να πήξει η κρέμα μας.
Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει τελείως μέσα στο ταψί εγώ δεν το σιροπιάζω διότι τραβάει υγρασία από την κρέμα αν θέλετε βέβαια μπορείτε. Η κρέμα ξεκινάει να σφίγγει δεν θα γίνει σφιχτή όπως η κρέμα ζαχαροπλαστικής λίγο πιο αραιή.
Οταν είναι έτοιμη θα δείτε τις φουσκάλες στην επιφάνεια της αποσύρουμε και την απλώνουμε στο παντεσπάνιομοιόμορφα και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Οταν πλέον έχει κρυώσει και η κρέμα μας, φτιάχνουμε το υπέροχο γλάσο σε ένα μπολ ρίχνουμε την κουβερτούρα και το γάλα εβαπορέ και τα λιώνουμε σε μικροκύματα ή μπεν μαρί
Ετοιμο υπέροχο γλάσο για το πεντανόστιμο Κωκ που φτιάξαμε, ρίχνουμε το γλάσο και απλώνουμε πάνω στην κρέμα το γλάσο.
Βάζουμε ψυγείο να σφίξει πολύ καλά γίνεται ωραιότερο γίνετε οσο μένει ψυγείο, οπότε Φτιάξε το μία μέρα πριν Απλά θεϊκό.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε πραγματικά ένα τέλειο γλυκάκι απολαύστε το